Obilazak gradilišta stare Tehničke škole
Obilazak gradilišta stare Tehničke škole

Rektorica Dijana Vican zajedno sa državnim tajnikom Šimom Erlićem i gradonačelnikom Brankom Dukićem obišla radove na staroj Tehničkoj školi

Rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i gradonačelnik Zadra Branko Dukić obišli su danas gradilište stare Tehničke škole na Poluotoku, projekt Sveučilišna znanstveno-nastavna infrastruktura za 21. stoljeće.

Završeni su grubi građevinski radovi u unutrašnjosti objekta, u tijeku su obrtnički radovi, s vanjske strane objekta dovršava se fasada što je najzahtjevniji dio posla.

Budući da je riječ o rekonstrukciji i sanaciji povijesnog zdanja momentalno nisu vidljive velike promjene sa vanjske strane zgrade, dok se ne uklone skele. Prilikom obnove strogo se pazi na poštivanje konzervatorskih uvjeta. U tijeku je rekonstrukcija pročelja s pripadajućim dekorima koji su ukrašavali izvornu građevinu sagrađenu 1910. godine. Unutar objekta završen je veliki dio radova i gradilište je na 80% izvršenosti.

Sveučilište u Zadru i svi sudionici u projektu ulažu napore kako bi projekt završili u što skorijem roku.

Radovi na gradilištu napreduju prema planovima. Ovo je važan projekt, kako za Sveučilište, tako i za grad, jer naši studenti jesu i trebaju biti srce grada. Grada bez mladih nema i zajednički činimo sve da mladi iz dana u dan u Zadru imaju sve bolje uvjete za studiranje. Obnovljena zgrada Tehničke škole promijenit će vizuru Poluotoka i dati novi zamah razvoju suvremenoga sveučilišnog Zadra i, naravno, razvoju Sveučilišta sa višestoljetnom tradicijom. Otvorili smo Studentski dom s restoranom, radost su nam radovi na staroj Tehničkoj školi a intenzivno radimo i na skorom rješenju za uređenje ruševnih radionica kraj stare Tehničke škole, izjavila je prilikom obilaska gradilišta rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican.

Grad Zadar i Sveučilište su primjer kako suradnja sveučilišta i lokalne zajednice može i treba izgledati. Podržavamo Sveučilište u naporima da Zadar svakim danom postaje sve privlačniji grad za studiranje. Studenti su naša snaga i budućnost i s ovakvim projektima pružamo im sve veću priliku i prostor za sudjelovanje u svakodnevnom životu grada. Dovršetkom ovog objekta ali i realizacijom budućih planova Zadar postaje atraktivno i relevantno sveučilišno središte. Sveučilište u Gradu Zadru ima pouzdanog partnera, izjavio je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.  

Moram naglasiti da su Grad Zadar i Sveučilište primjer uspješnog korištenja EU fondova, i da je ovaj projekt dio većeg mozaika koji se realizira kroz EU fondove u Zadru. Mnoge Zadrane vežu uspomene za prostor Tehničke škole i mislim da će projekt ispuniti očekivanja kao prostor javnog sadržaja, znanstveno nastavni centar za studente i profesore i da će biti na korist Sveučilištu i cijelom gradu.  Čestitke izvođačima i projektantima, Rektorici i timu za EU fondove sa Sveučilišta, te Gradu Zadru koji koordinirano rade izvanredan posao, rekao je danas Šime Erlić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Radove izvodi Strabag d.o.o. uz nadzor D&Z i  Investinženjeringa, a ukupna vrijednost projekta je 34.3 milijuna kuna, od čega EU sufinanciranje iznosi 26 milijuna.

 

Vezane fotografije

Obilazak gradilišta stare Tehničke škole Obilazak gradilišta stare Tehničke škole Obilazak gradilišta stare Tehničke škole Obilazak gradilišta stare Tehničke škole Obilazak gradilišta stare Tehničke škole Obilazak gradilišta stare Tehničke škole