Obavijest
Obavijest
Nadležne službe Grada Zadra pripravne za mogućnost snježnih oborina.

Prema meteorološkim najavama, tijekom nedjelje na području Grada Zadra postoji mogućnost snježnih oborina. Upravi odjel za komunalne djelatnosti i Zaštitu okoliša  kontaktirao je  ugovorenog izvođača za održavanje nerazvrstanih cesta kao i komunalna poduzeća u cilju njihove pripravnosti za vremenske nepogode. Zimska služba ugovornog izvoditelja za održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Zadra prati stanje gradskih prometnica radi sprječavanja nastanka poledice. U pripravnosti su vozila zimske službe  te će u slučaju snijega prometnice biti čišćene prema utvrđenom planu. Pripravne su i gradske komunalne tvrtke za održavanje javnih pješačkih i parkirališnih zona te perivojnih površina. Vodovod d.o.o. Zadar preporučuje zaštitu vodovodnih instalacija od smrzavanja za čije su održavanje zaduženi građani.

U slučaju snježnih padalina ili poledice mole se vlasnici odnosno korisnici stambenih, poslovnih i javnih prostora da sukladno Odluci o komunalnom redu pravovremeno pristupe čišćenju prilaznih putova od svojih objekata do javnih površina, a sve sudionike u prometu  da se prilagode uvjetima na cestama.

Podsjećamo kako se o uklanjanju snijega i leda s kolodvora, posebnih parkirališta, tržnica na malo i sličnih prostora, brine pravna osoba koja tim površinama upravlja ili se njima koristi. Također, o uklanjanju snijega i leda s pločnika uz zgrade brinu se vlasnici zgrada, odnosno vlasnici ili korisnici stanova i poslovnih prostorija u zgradi. O uklanjanju snijega i leda s pločnika uz kioske i pokretne naprave, brinu se vlasnici, odnosno korisnici kioska i pokretnih naprava.