O upisima u vrtiće, KK Zadaru, zadarskoj bolnici...
O upisima u vrtiće, KK Zadaru, zadarskoj bolnici...
U Maloj vijećnici Grada Zadra danas je održan kolegij gradonačelnika Grada Zadra, Božidara Kalmete s pročelnicima.

Gradonačelnik Kalmeta kolegij je započeo s nekoliko aktualnosti.

O UPISIMA U VRTIĆE

-25. lipnja završeni su upisi u gradske dječje vrtiće „Radost“ i „Sunce“, a uskoro će završiti i upisi u vrtiće drugih osnivača, kazao je na početku kolegija gradonačelnik Kalmeta. - Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da će svako dijete u gradu, pod jednakim uvjetima imati svoje mjesto u dječjem vrtiću, a sve zahvaljujući potpori grada Zadra. Važno je napomenuti da se cijena boravka neće mijenjati odnosno ostati će i dalje 700 kn, kazao je Kalmeta dodajući da za tu namjenu odlazi 10% gradskog proračuna odnosno 35 milijuna kuna. Također, djeci iz 300 zadarskih obitelji iz UO za socijalnu skrb sufinancira se boravak u vrtiću, a cijena boravka se kreće od 0 do 500 kn.

O KK ZADRU

-Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 16. srpnja, tvrtka KPMG koju je angažirao KK Zadar u postupku nalaženja strateškog partnera za košarkaški klub podnijet će izvješće o dosad učinjenom, najavio je Kalmeta dodajući da se radi o svjetski priznatoj investicijskoj i revizorskoj tvrtki koja ima svoje urede u više od 120 zemalja svijeta. - Vijeće će davati suglasnost na daljnje korake, a u konačnici, ako tako bude dogovoreno, bit će raspisan međunarodni javni natječaj te će se svi zainteresirani na njega moći javiti.

O ZADARSKOJ BOLNICI

Gradonačelnik se osvrnuo i na događanja koja se u posljednje vrijeme vežu uz zadarsku bolnicu.

- Prema priopćenju koje je Ministarstvo zdravlja odaslalo medijima, zadarska je bolnica definitivno izgubila status subregionalnog centra iako smo dva puta pisali ministru Vargi. Prvi put smo mu uputili zaključke sa sjednice Gradskog vijeća, a drugi put sam mu pisao osobno i zatražio sastanak.  Ministar nije smatrao potrebnim da mi odgovori pa makar i odbijenicom, što je osnovna komunikacijska i protokolarna pristojnost, nastavio je Kalmeta dodajući da je nakon toga uslijedila informacija o gašenju nekih bolničkih odjela, a sve je kulminiralo smjenom sanacijske upraviteljice. - Zdravlje je kategorija koja premašuje politikanstvo i politiku i nije dobro da ministarstvo daje takvu pljusku zadarskim liječnicima i medicinskom kadru i poručuje im da nisu dovoljno stručni da vode bolnicu. Postavljam pitanje je li moguće da u Zadarskoj županiji neovisno o političkoj boji ne postoji baš nitko tko može voditi zadarsku bolnicu??? Sve to što se događa s bolnicom u najmanju ruku je čudno i potpuno neprihvatljivo, zaključio je gradonačelnik.