My Smart City konferencija i dogodine u Zadru
My Smart City konferencija i dogodine u Zadru
Odobrena europska sredstva za nastavak razvoja IT scene u Zadru kroz projekt 2CODE.

Upravo dok se privodi kraju vrlo uspješna provedba projekta CODE, vrijednog 883.555,54 eura, stigla je vijest o odobrenim sredstvima za njegov nastavak pod imenom 2CODE.

Kroz projekt CODE  izgrađen je CODE Hub prostor u Studentskom domu Sveučilišta u Zadru u vrijednosti 177.488,00 kuna, dok je za opremanje utrošeno 139.790,00 kuna. Osim toga, s ciljem osnaživanja lokalne IT zajednice, održan je niz Meet Up-ova gdje su se mogla čuti različita iskustva i znanja domaćih i inozemnih IT stručnjaka.

Organizacija My Smart City hackathona i konferencije u posljednje dvije godine također je financirana sredstvima ovog projekta čiji je glavni cilj jačanje i umrežavanje lokalne IT zajednice te pozicioniranje Zadra na hrvatskoj IT sceni.

S obzirom da su se sve spomenute aktivnosti pokazale kao potrebne i uspješne, njihov nastavak i nadogradnja pokazali su se kao logični i nužni što se sada i osiguralo kroz sredstva projekta 2CODE.

Tako se u 2020. godini planira organizacija hackathona i konferencije, ali i osnaživanje ključnih dionika kroz treninge o korištenju osnovnih i naprednih IT rješenja te razvoj i implementacija mentorskog programa za poduzetnike.

Kroz formalno uspostavljenu Mrežu Code Hub coworking prostora izradit će se zajednički program aktivnosti te implementirati uslužni paketi namijenjeni privlačenju digitalnih nomada kako bi koristili sve coworking prostore unutar CODE Hub mreže. Mreža će služiti i kao instrument za jačanje suradnje između poduzetničkih potpornih institucija u prekograničnom području.

Projektom 2CODE osigurat će se i dodatna oprema za CODE Hub u kojem će se nastaviti sa provedbom različitih specijaliziranih treninga i edukacija vezanih za razvoj IT sektora.

Nositelj projekta 2CODE je Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS iz Nikšića, dok su partneri na projektu Grad Zadar, Sveučilište u Zadru,  Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA iz Mostara te Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ d.o.o. Tuzla.

Naime, projekt CODE Cooperation for Development of Cross Border Business Environment, čiji je nositelj Grad Zadar, odobren je za EU sufinanciranje od 85% unutar 1. poziva za dostavu projektnih prijedloga programa Interreg IPA Hrvatska – BiH – Crna Gora, dok je već kroz 2. poziv odobren njegov nastavak imena 2CODE - Cooperation for Development of Cross Border Business Environment Enhanced.

Vezane fotografije

My Smart City konferencija i dogodine u Zadru My Smart City konferencija i dogodine u Zadru