Ministar pravosuđa u Gradu Zadru
Ministar pravosuđa u Gradu Zadru
Obnova zemljišnih knjiga preduvjet je za širenje gradskih područja stanovanja, rast gospodarskih aktivnosti i investicija.

U sklopu radnog posjeta čelnicima pravosudnih tijela na području Grada Zadra, ministar pravosuđa RH Dražen Bošnjaković susreo se danas u Maloj vijećnici Grada Zadra sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem.  Tijekom sastanka ministar Bošnjaković upoznat je s početkom postupaka obnove zemljišnih knjiga na području Grada Zadra za k.o. Bokanjac, Crno i Diklo. S obzirom  da su u proteklom razdoblju izrađene sve potrebne snimke, a Grad Zadar je osigurao i potreban prostor te sredstva za njihovo opremanje, gradonačelnik Dukić istaknuo je potrebu za žurnom provedbom obnove zemljišnih knjiga kao preduvjet za širenje gradskih područja stanovanja, kao i za rast gospodarskih aktivnosti i investicija. Ministar Bošnjaković je naveo kako se na području Zadarske županije provodi više projekata sređivanja zemljišnih knjiga zaključivši kako će ove zadarske katastarske općine biti među prioritetima.

Upoznajući ministra s rekordnim rezultatima turističke sezone, gradonačelnik Dukić je kazao kako je potrebno postaviti novu strategiju razvoja zadarskog turizma. Pritom je naglasio kako je nužno koordinirati aktivnosti i planove lokalne i državne uprave vezane uz korištenje zapuštene državne imovine za potrebe turizma i gospodarstva, ali i znanosti i školstva, kulture i javnih institucija.