Ministar Krstičević darovao svečanu zastavu RH Gradu Zadru
Ministar Krstičević darovao svečanu zastavu RH Gradu Zadru
Ministar Krstičević i gradonačelnik Dukić razgovarali o suradnji Grada Zadra i HV-e.

Ministar obrane RH, Damir Krstičević sa suradnicima, boravio je u službenom i radnom posjetu Zadru. Tom prigodom susreo se s gradonačelnikom, Brankom Dukićem i dodijelio Gradu Zadru svečanu zastavu RH koja se postavlja na zvonik katedrale Svete Stošije u prigodi obilježavanja najznačajnijih nacionalnih blagdana i događaja od posebnog značenja za Grad Zadar.

Ministar Krstičević o zastavi je kazao:

- Hrvatska zastava, koja je povodom 25. obljetnice vojno - readrstvene operacije „Maslenica“ razvijena sa zvonika katedrale sv. Stošije, simbol je borbe za hrvatsku slobodu pod kojom su se borili i ginuli hrabri hrvatski branitelji. Ona je podsjetnik na operaciju „Maslenica“, jednu od prvih velikih oslobodilačkih operacije Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova koja je označila prekretnicu u dotadašnjem tijeku Domovinskog rata, oslobađanje zadarskog zaleđa te povezivanje sjevera i juga Hrvatske.

Ministar je zahvalio svim Zadranima i braniteljima zadarskih postrojbi na sudjelovanju u obrani Zadra i u operaciji Maslenica i poručio neka nam svima simbol  zastave i sjećanje na zajedništvo u Domovinskom ratu budu motiv i poticaj u daljnjem radu i djelovanju.

- Izuzetno sam ponosan što je Grad Zadar koristio ovu zastavu tijekom proslave obljetnice akcije Maslenica i vjerujem da će mu dobro služiti i u budućnosti, rekao je ministar Krstičević.

Gradonačelnik Dukić zahvalio je na darovanoj zastavi za koju je ustvrdio kako smo nakon proslave obljetnice VRO Maslenica, svi mogli vidjeti da ova svečana zastava, na zvonik sv. Stošije pristaje „kao salivena“.

Ministar Krstićević objasnio je da je danas, zajedno sa generalom Mirkom Šundovom, bio u obilasku postrojbi HV-e u Zemuniku koji je, kako je kazao, srce hrvatskog zrakoplovstva.

- Zbog toga nam je izuzetno važna dobra suradnja s Gradom Zadrom koja je stvorena još za vrijeme Domovinskog rata i uspješno nastavljena i do današnjih dana. Tako smo surađivali, kao što znate, u obranama od poplava i požara, ne samo da pomognemo već i zato jer je izuzetno bitno da je i mirnodopsko vrijeme vojska na usluzi svom narodu i da se građani i tada osjećaju sigurnima jer je hrvatski vojnik uz njih, dodao je ministar.

Što se tiče konkretnih tema suradnje Grada Zadra i HV-e, ministar Krstićević i gradonačelnik Dukić su kazali kao se razgovaralo  o  prostorima nekadašnjeg Doma zrakoplovaca te je dogovoreno da će se formirati stručne skupine koje će predložiti način rješavanja tog pitanja na obostranu korist, i HV-e i Grada Zadra.

Primanju su uz gradonačelnika nazočili zamjenik Ante Babić, pročelnici Neven Klarin i Tomislav Korona i savjetnik za branitelje, Tihomir Bakarić.