Manifestacija  Đir po gradu-Advent u Zadru–Program
Manifestacija Đir po gradu-Advent u Zadru–Program
Advent u Zadru u sklopu manifestacije Đir po gradu, nastavlja se uz zabavni glazbeni program.

28. prosinca, u ponedjeljak održat će se koncert grupe Pavel. Grupa Pavel predstavit će u Zadru svoj novi singl “Poslije nas“ i materijal s novog albuma. Grupa Pavel predstavit će u Zadru svoj novi singl “Poslije nas“ i materijal s novog albuma kojim će se predstaviti na nadolazećem Zagrebačkom festivalu 22. siječnja 2016.! Koncert se održava na Trgu Petra Zoranića u sklopu manifestacije Advent u Zadru i Đir po gradu. Ulaz je slobodan!

29. prosinca, u utorak s početkom u 15 sati na Narodnom trgu u Zadru održat će se humanitarna prodajna akcija delicija otoka Paga u svrhu pomoći Dječjem vrtiću za djecu s teškoćama u razvoju, Latica iz Zadra u okviru manifestacije ''Đir po gradu''. Sudjeluju: Grad Pag, Grad Novalja, Općina Povljana i Općina Kolan koja je nositelj ove akcije. Vinarija Boškinac/Cissa d.o.o; Sirana Gligora d.o.o.; Sirana Mih; Paška Sirana d.d.; OPG ''Delicije iz bakine kredence''; Samostan benediktinki sv. Margarite, Pag; vrijedne kolanjske domaćice; Solana Pag d.d.; Maslinarska zadruga ''Vrtovi lunjskih maslina''. Pozivamo sve građane Zadra da se, kupnjom proizvoda, uključe u humanitarnu pomoć.

U 19 sati u Gradskoj loži na Narodnom trgu održat će se 8. Božićni koncert klapa ''Darujmo mir ljudima dobre volje – Na kanat o Božiću''. Imat ćemo priliku čuti tradicionalne pjevače ''na kanat'' iz Kolana, Novalje i Paga kao i svirače miha. Božićni program upriličit će ženska klapa Kolanjke iz Kolana, ženska klapa Murtelice iz Novalje, muška klapa Navalia iz Novalje te muška klapa  Povljana iz Povljane. Božićni ugođaj upotpunit će prijenos cijelog programa, putem video zida, na glavni gradski trg. Ulaz na koncert je slobodan. Cjelokupan projekt je pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra, ZAMP-a, a u organizaciji Narodnog muzeja Zadar. Koordinatorica projekta je Tatjana Zorić, prof., a voditeljica programa Danijela Rimanić, koordinatorica manifestacije ''Đir po gradu''.

30. prosinca, u utorak od 17 sati održat će se predstava Legenda o četvrtom kralju u sklopu programa humanitarne akcije Putevima sv. Frane uz glazbeni program u izvedbi volontera Samostana sv. Frane i Backstage radionice.(na Trgu Petra Zoranića)

31. prosinca, u četvrtak doček Nove godine

I ove godine Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra organiziraju doček Nove godine u Zadru! Stara će se ispratiti i Nova dočekati istodobno na više mjesta unutar gradske povijesne jezgre, s ciljem privlačenja raznolike publike i veselih gostiju. Razni izvođači i bandovi će na najljepši mogući način, uz pjesmu i ples uvesti građane u Novu 2016. godinu! Posjetitelji će moći birati i prošetati između nekoliko pozornica koje će se nalaziti na Narodnom trgu, na Trgu Petra Zoranića, u Varoši i na Forumu. Na centralnoj pozornici na Narodnom trgu nastupit će Bepo Matešić, David Ricov i grupa Kanela, a na Forumu će svirati Black Coffee i Zadar Express. U Varoši, na pozornici na terasi caffe barova Kult i Dišpet, prašit će odličan zadarski mladi band Neprijatelji uz pratnju DJ-a. Na adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića nastupit će grupa Vista uz vrhunski show i iznenađenje - hologramski virtualni koncert Michaela Jacksona

1. siječnja, u petak od 20 sati, održat će se koncert benda Vafunkoolers koji će nas zabaviti uz dobre ritmove disco, funky, soul, blues i house glazbe.

Klizalište Forum - program i radno vrijeme

U sklopu manifestacije Đir po gradu nastavlja se program na klizalištu Forum!

Škola klizanja održava se svakim danom uz tečaj Plesa na ledu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 15 sati uz cijenu od 30 kuna po terminu. Prijave i više informacija o upisima možete dobiti na blagajni klizališta ili na info mobitel klizališta: 091 62 00 078.

Doček "Male Nove Godine"

Na Klizalištu Forum 31. prosinca organiziran je doček "Male Nove Godine". Doček će biti upriličen u 12 sati kako bi i najmlađi klizači mogli uživati u odbrojavanju i počastiti se dječjim šampanjcem na ledu! Klizalište će 31. prosinca biti otvoreno od 10 do 18 sati a na Novu godinu 1. siječnja od 14 do 23 sata. Škola klizanja ovaj tjedan održava se u jutarnjim terminima od 9 do 11 sati.