Advent u Zadru i Đir po gradu
Advent u Zadru i Đir po gradu
Prvi put, u sklopu manifestacije Đir po gradu, na Trgu Petra Zoranića održava se Advent u Zadru.

U pravom blagdanskom ugođaju, zadarski trgovci i ugostitelji u posebno dizajniranim kućicama nudit će prigodne proizvode, kobasice, kuhana jela, palačinke, fritule, ribu, jela s roštilja, kuhano vino, šampanjce, vina, rakije, tople bezalkoholne napitke, suvenire, božićne ukrase, slastice. Adventski sajam počinje u petak, 4. prosinca i traje do 6. siječnja, a bit će ispunjen brojnim prigodnim programima: koncertima, blagdanskim radionicama, dječjim festivalom, uz mnogobrojna iznenađenja. Također, planiran je i doček Nove godine uz koncert.

Radno vrijeme Adventa u Zadru je svakim radnim danon od 10 do 13 i od 17 do 22 sata a vikendom do 24 sata.

U petak, 4. prosinca, u 17 sati je svečano otvorenje uz glazbu i zabavni program „SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA". U 20 sati na rasporedu je koncert Ellene Stelle & Song bustera.

U subotu, 5. prosinca,  u 18 sati održat će se paljenje druge adventske svijeće koju će upaliti fra Miroslav Barun uz nastup Crkvenog zbora sv. Mihovil. U 20 sati održat će se koncert Marine Tomašević .

U nedjelju, 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole bit će organizirane dječje radionice i igraonice te dječji festival Radost Božića. Sveti Nikola, na radost najmlađih, napravit će đir po gradu od Trga Petra Zoranića, Kalelargom do Foruma i Klizališa.

Peti Đir po gradu

 

Već petu godinu zaredom, Grad Zadar organizira manifestaciju „Đir po gradu“, uz partnerske institucije Udruženje obrtnika Zadar, Turističku zajednicu Grada Zadra, Hrvatsku gospodarsku komoru Zadar i Obrtničku komoru Zadarske županije. Cilj manifestacije je različitim popustima, akcijama i događanjima privući građane na Poluotok kako bi stara gradska jezgra i u zimskom razdoblju bila posjećena.

„Đir po gradu“ započeo je 24. studenoga 2015. i traje do 15. siječnja 2016. godine. Ove godine je s restoranima dogovoreno da će svakoga dana do 17 sati ili do isteka zaliha nuditi dnevne menije od tri slijeda po cijeni od 60 kuna. Sudjeluju konoba Malo misto, Konoba Skoblar, restoran Bruschetta, restoran Kornat, restoran Pjat, restoran Zadra Jadera, restoran Dva ribara, Canzona, Art Gourmet Kalelarga, restoran Pet bunara i konoba Dalmacija.

Kafići također imaju prigodne popuste, posebne ponude i tzv. happy hour. Trgovine su pripremile prigodne popuste i akcije na svoje proizvode. Zadarski muzeji imaju posebne programe i popuste na ulaznice i suvenire. Svi subjekti koji sudjeluju u projektu imaju na vratima objekta naljepnicu Đir po gradu.

Klizalište Forum radi svakim danom od 10 do 23 sata. Cijena klizanja je 20 kuna uz najam klizaljki 10 kuna. Organizira se škola klizanja za djecu i odrasle uz tečaj plesa. Danas započinje škola klizanja na ledu  od 15 do 16 sati, uskoro započinje i tečaj Plesa na ledu. Prijave se vrše na blagajni klizališta ili na info mobitel: 091 62 00 078.

Od 9. do 13. studenoga održat će se sajam Naši mali gušti -10. Izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira u organizaciji Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Zadar.

Vezane fotografije

Advent u Zadru i Đir po gradu Advent u Zadru i Đir po gradu Advent u Zadru i Đir po gradu Advent u Zadru i Đir po gradu Advent u Zadru i Đir po gradu