Konferencija Potencijali luksuznog turizma Zadarske županije
Konferencija Potencijali luksuznog turizma Zadarske županije

U organizaciji Zadarskog lista u Arsrenalu je održana konferencija Potencijali luksuznog turizma Zadarske županije. Brojni govornici, stručnjaci iz poduzetničkog i upravljačkog sektora raspravljali o potencijalima razvoja luksuznog turizma u našoj regiji, ali i lošim točkama i prilikama za ispravljanje grešaka kako bi se privukli posjetitelji veće platežne moći.

U uvodnom dijelu sudjelovali su Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, Božidar Longin, župan Zadarske županije, Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra te Ankica Kruljac, predsjednica uprave Novog lista.

U svom obraćanju, gradonačelnik Dukić istaknuo je kako je ova godina  itekako uspješna gledajući turističke statistike.  Sa zadnjim danom rujna broj ostvarenih noćenja premašio je onaj iz 2019. godine, a kako vidimo, turisti nam i dalje dolaze. Pritom, jako je važno istaknuti kako se produžuje i vrijeme njihovog boravka u Zadru što ukazuje kako naš proizvod nudi sve raznovrsniju i privlačniju ponudu. Zadar se odredio kao destinacija koja teži visoko kvalitetnom i cjelogodišnjem turizmu, a zadarska ponuda na turističkom tržištu svake nove sezone to i dokazuje. U proteklom razdoblju fokus nam je bio na diferencijaciji zadarskog turističkog proizvoda, pristupačnosti destinacije, obnovi spomeničke i kulturne baštine, izgradnji javnih sportskih i kulturnih sadržaja, komunalne infrastrukture, digitalizacije i uređenju javnih prostora, konačno na atrakcijama koje jamče doživljaj i iskustvo posjetitelja jer upravo ekonomija doživljaja izravno utječe na formiranje visoko kvalitetnih, možemo reći i luksuznih, turističkih proizvoda. 

Na panel raspravi sudjelovali su Mihaela Kadija, direktoricaTurističke zajednice Zadarske županije, Andreja Vukojević, direktorica Sektora za turizam i Službe za komunikacije i marketing pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Goran Ražnjević, predsjednik Uprave, Ilirija d.d., Elizabeta Roža, Regional Marketing Lead SEE, Falkensteiner Hotels & Residences, Josip Klišmanić, direktor, Zračna luka Zadar, Dino Martinović, direktor marketinga, Stanić Beverages d.o.o., Josip Stulić, AWAZE europska turistička grupacija za najam privatnog smještaja.

 

 

 

Vezane fotografije

Konferencija Potencijali luksuznog turizma Zadarske županije Konferencija Potencijali luksuznog turizma Zadarske županije