III. Okrugli stol u okviru projekta PoTRaGA
III. Okrugli stol u okviru projekta PoTRaGA

Učetvrtka,10.travnja, u prostorijama HGK, Županijske komore Zadar, održan  je III. okrugli stol u okviru projekta „PoTRaGA - Portal za Tržište Rada, razvoj Gospodarstva i mjere Aktivne politike zapošljavanja” pod nazivom „Uzroci neravnoteže na tržištu rada – stajalište obrazovnih institucija“.

Uz predstavnike partnerskih institucija na projektu (Grad Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA, Hrvatski Zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar i Obrtnička komora Zadarske županije, Zadarska županija), na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici obrazovnih ustanova sa zadarskog područja: OŠ Šime Budinića, Tehničke škole Zadar, Gimnazije „Juraj Baraković“, Prirodoslovno – grafičke škole Zadar, Srednje škole Biograd na moru, Hotelijersko – turističke i ugostiteljske škole, Medicinske škole Ante Kuzmanića te Sveučilišta u Zadru. Cilj rasprave, kao i kod prethodna dva okrugla stola, bio je definirati probleme na tržištu rada, ovaj put sa stajališta obrazovnih institucija. I ovom prigodom istaknuti su nedostaci u obrazovnom sustavu te njegova neusklađenost s tržištem rada te je još jednom naglašena potreba za stjecanjem praktičnih znanja tijekom redovnog obrazovanja na svim razinama. Osim toga, prepoznata je i potreba za jačim umrežavanjem, kako obrazovnih institucija međusobno, tako i s ostalim dionicima tržišta rada, a izneseni su i primjeri inicijativa za poticanje kreativnosti i poduzetničkog duha kod mladih kroz programe izvannastavnih aktivnosti i eksperimentalne programe.

Projekt ”PoTRaGA”sufinanciran je u sklopu programa IPA, IV. komponenta – OP Razvoj ljudskih potencijala, a provodi se u suradnji pet partnerskih organizacija (Grad Zadar kao nositelj projekta te Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA, Hrvatski Zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar i Obrtnička komora Zadarske županije).

Ovo je bio treći od četiri predviđena okrugla stola na temu „Uzroci neravnoteže na tržištu rada“, cilj kojih je pristupiti zajedničkom problemu s gledišta različitih dionika na tržištu rada te kroz, što je moguće više strukturiranu i usmjerenu raspravu, doći do zaključaka o mogućim uzrocima neravnoteže na tržištu rada koji će se naknadno objaviti. Četvrti okrugli stol, koji bi trebao okupiti sve sudionike prethodna tri okrugla stola, predviđen je za idući mjesec.

Vezane fotografije

III. Okrugli stol u okviru projekta PoTRaGA III. Okrugli stol u okviru projekta PoTRaGA III. Okrugli stol u okviru projekta PoTRaGA