Sport kao model inkluzije djece s teškoćama u lokalnu zajednicu i povezanost s ranom intervencijom
Sport kao model inkluzije djece s teškoćama u lokalnu zajednicu i povezanost s ranom intervencijom
Stručni panel i okrugli stol održat će se u petak, 9.9.2022. godine u Providurovoj palači.

Grad Zadar, s projektnim partnerima Gradom Mostarom, DV Latica, Centrom Los Rosales, Caritasom Zadarske nadbiskupije i Zadarskom županijom, organizira stručni panel u okviru projekta „Inclusive Play” i okrugli stol u sklopu projekta „PRRI - Podrška Razvoju Rane Intervencije na području grada Zadra i Zadarske županije“, koji će se održati u petak 09.09.2022. godine s početkom u 09:00h u Polivalentnoj dvorani II PALAČE u Zadru (Providurova palača). 

Oba projekta promiču socijalnu inkluziju djece s teškoćama u lokalnu zajednicu, a učenje kroz igru zasigurno je najvažniji i neizostavni segment boravka djece na dječjim igralištima. Učenje djece toleranciji, jednakosti i nediskriminaciji od malih nogu te prihvaćanje različitosti ključ je primjene riječi „inkluzija“ u stvarnom i svakodnevnom životu lokalne zajednice. 

Kako je sport povezan s ranom intervencijom, kolika je njegova važnost i u kojoj mjeri je dostupan djeci s teškoćama u našoj lokalnoj zajednici saznajte od naših govornika. 

Program događanja nalazi se u privitku, a sudjelovanje je moguće osobnim prisustvovanjem u Polivalentnoj dvorani ili putem online platformi. 

Prijave za sudjelovanjem zaprimaju se do četvrtka, 08.09.2022. godine do 15.00 sati putem obrasca za prijave dostupnog na sljedećoj poveznici: PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE ili slanjem e-maila na: eu.fondovi@grad-zadar.hr.