Gradonačelnik zaigrao s prvacima Hrvatske
Gradonačelnik zaigrao s prvacima Hrvatske
Fotogalerija Galerija

Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar osnovan je prije tri godine, a ove je godine već osvojio prvenstvo i kup Hrvatske. Tim povodom danas ih je posjetio gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima. Čestitao im je na sportskim uspjesima, a kako bi dijelom iskusili kako je igrati košarku u kolicima, gradonačelnik i pročelnici Radovan Dunatov, Ivan Mijolović, Mario Pešut i zamjenik pročelnika Boris Artić  odigrali su kratku utakmicu protiv košarkaša KKOI Zadar.

U KKOI Zadar aktivno trenira 11 osoba s invaliditetom, deset muškaraca i jedna žena, a ovu su sezonu odigrali podijeljeni u 2 ekipe (jedna je osvojila prvo, a druga peto mjesto u prvenstvu i kupu). Tri zadarska igrača uvrštena su i na širi popis reprezentacije te bi mogli nastupiti na ovogodišnjem europskom prvenstvu divizije B.

Nakon igre, košarkaši,  na čelu s predsjednikom kluba Antom Rubešom, gradonačelniku su iznijeli probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu i sportu, od zapošljavanja, do prilagodbe dvorane Jazine i njezinih prostora (svlačionica i toaletnih prostorija ) za korištenje osobama s invaliditetom. Gradončelnik je obećao, sukladno proračunskim mogućnostima, s vremenom rješavati navedene probleme i pomoći u nabavci sportskih  kolica.