Gradonačelnik Dukić:  Želimo Zadar pozicionirati na IT karti Hrvatske
Gradonačelnik Dukić: Želimo Zadar pozicionirati na IT karti Hrvatske
Gradonačelnik otvorio 4. My smart City konferenciju i hackaton.

U atriju palače Cedulin otvorena je 4. po redu My Smart City konferencija i hackathon, Zadar, 2021. Konferenciju je otvorio gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić koji je istaknuo kako je ona plod suradnje i zajedničkog planiranja zadarske IT zajednice i Grada:

- Danas počinje naš već četvrti susret što je znak da smo pokrenuli dobar projekt za kojim vlada interes i potreba, kazao je uvodno gradonačelnik Dukić.

Želimo naš grad pozicionirati na IT karti Hrvatske i zato pripremamo nacrt Digitalne strategije razvoja Grada Zadra 

Podsjetio je da je jučer u našem gradu završila i Infobip Shift konferencija, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe što je bila jedinstvena također bila prilika za upoznavanje s novostima u IT sektoru.

- Jasno nam je da napretkom i razvojem novih tehnologija raste i sam grad te se brže razvija i prilagođava novim zahtjevima urbanog življenja. Zato naš cilj ostaje isti – davanje potpore zadarskoj IT zajednici da se povezuje, raste, širi, zapošljava i napreduje. Želimo naš grad pozicionirati na IT karti Hrvatske i zato pripremamo nacrt Digitalne strategije razvoja Grada Zadra s kojom bi bili spremni za sljedeću financijsku perspektivu Europske unije koja poseban fokus poklanja upravo digitalizaciji, kazao je gradonačelnik Dukić te istaknuo kako se proteklih godina intenzivno radilo na pripremi i provedbi projekata koji stvaraju kvalitetnu poslovnu infrastrukturu kao što je obnova Poduzetničkog inkubatora, Coin coworking prostor, Code Hub te izgradnja novog Poduzetničkog inkubatora čiji se završetak očekuje u drugom dijelu sljedeće godine.

Inovativni Zadar za razvoj digitalnog grada

- Za taj razvoj naša gradska uprava je još 2015. godine, među prvima u Hrvatskoj, osnovala tvrtku za digitalizaciju Inovativni Zadar. Inovativni Zadar je koordinator svih aktivnosti i smart projekata, kako gradske uprave tako i gradskih komunalnih društava i ustanova. Ovo su samo neki rezultati: uspostava čitave gradske infrastrukture za pružanje smart usluga koja se sastoji od 70 km gradske optičke mreže, serverske mreže, IP telefonije, javne Wi-Fi mreže, pa sve do konkretnih projekata i testnih rješenja koja su sada spremna za široku primjenu. Ove godine u produkciju je pušten i projekt eZadrani.hr – online platforma za objedinjeno pružanje usluga građanima, a cilj je do kraja 2023. godine digitalizirati između 40 i 50 usluga Gradske uprave, te do kraja 2025. godine digitalizirati dodatnih 20 do 30 usluga trgovačkih društava i ustanova kojima je osnivač Grad Zadar, nabrojio je gradonačelnik Dukić te posebno pozdravio učenike i studente te poručio kako ih ovom konferencijom želimo povezati s iskusnim programerima i dati im dublji uvid u IT sektor koji možda nemaju kroz školske kurikulume.

Abrus, Car, Burazin i Buljat na My Smart City Zadar konferenciji otkrivaju kako su postigli najveće poslovne uspjehe usprkos korona krizi

Više o samom programu konferencije i hackatona možete pronaći na:

www.mysmartcityzadar.com

Vezane fotografije

Gradonačelnik Dukić:  Želimo Zadar pozicionirati na IT karti Hrvatske Gradonačelnik Dukić:  Želimo Zadar pozicionirati na IT karti Hrvatske Gradonačelnik Dukić:  Želimo Zadar pozicionirati na IT karti Hrvatske Gradonačelnik Dukić:  Želimo Zadar pozicionirati na IT karti Hrvatske Gradonačelnik Dukić:  Želimo Zadar pozicionirati na IT karti Hrvatske