Gradonačelnici iz makedonske regije Pelagonije zainteresirani za rad i osnivanje LAG-ova
Gradonačelnici iz makedonske regije Pelagonije zainteresirani za rad i osnivanje LAG-ova

Gradonačelnik grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima primio je delegaciju gradonačelnika iz makedonske regije Pelagonije. Zaželjevši gostima dobrodošlicu u naš grad, gradonačelnik Kalmeta naglasio je otvorenost za suradnju na zajedničkim projektim i u kontaktima s međunarodnim institucijama. Makedonci su zainteresirani za Zadar i Zadarsku županiju zbog značajnog napretka na mnogim područjima zadnjih godina, kazala je na sastanku Emilia Gjeroska, direkotrica Razvojne agencije pelagonijske regije. Zanimaju nas poduzetničke inicijative u području poljoprivrede, a posebno smo zainteresirani za osnivanje i rad zadarskih Lokalnih akcijskih grupa „Bura“ i „Laura“, objasnila je.

Pročelnik UO za poljoprivredu i razvitak otoka, Ivica Katić ovom je prigodom istaknuo da sljedeći tjedan očekuje dobivanje akreditacije i za treći LAG, „Mareta“ koji obuhvaća zadarske otoke i nekoliko kopnenih općina. Ove udruge građana važne su nam zbog pripreme projekta koje ćemo kandidirati prema fondovima Europske unije, a koji su u skladu s razvojnom strategijom naših otoka.

Putovanje makedonske delegacije organizirano je u okviru projekta Američke agencije za razvoj (USAID) koja u Makedoniji provodi projekt pod nazivom „Macedonia Small Business Expansion“ u trajanju od četiri godine. Projekt ima za cilj jačanje malog poduzetništva, a kao rezultat veće zapošljavanje lokalnog stanovništva. Također, jedan od ciljeva projekta je povezivanje s gospodarstvenicima iz regije.

Vezane fotografije

Gradonačelnici iz makedonske regije Pelagonije zainteresirani za rad i osnivanje LAG-ova Gradonačelnici iz makedonske regije Pelagonije zainteresirani za rad i osnivanje LAG-ova Gradonačelnici iz makedonske regije Pelagonije zainteresirani za rad i osnivanje LAG-ova