Održan je i četvrti okrugli stol u sklopu projekta PoTRaGa, "Portal za Tržište Rada, razvoj Gospodarstva i mjere Aktivne politike zapošljavanja” u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Zadar. Ovog puta sudionici su bili i nezaposleni i poslodavci, kako bi na jednom mjestu iznijeli prijedloge o izgledu i sadržaju budućeg portala PoTRaGa koji će biti spona između te dvije ciljane skupine, a u svrhu što boljeg protoka informacija na tržištu rada u Zadarskoj županiji.

Okrugli stol je započeo prezentacijom zaključaka s prethodna tri okrugla stola kao podlogom za raspravu koja je uključivala prijedloge za izgled i sadržaj portala. Zaključeno je da bi to trebao biti interaktivan portal, koji će ciljati na promjenu svijesti i nezaposlenih i poslodavaca. S obzirom na danas uobičajene načine komunikacije, naročito mladih ljudi, portal se mora prezentirati i na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru, uključivati animirajuće priče (o poslodavcima, zaposlenima, korisnicima stipendija), informacije o samozapošljavanju i informacije korisne poduzetnicima, koje će  biti jasne i lako dostupne. Ono što je istaknuto kao najvažnije, i oko čega su se svi sudionici složili, je potreba da se snažno animiraju privatni poslodavci, jer privatni sektor zapošljava preko 80% radne snage u Zadarskoj županiji, a za razliku od javnog nema obvezu oglašavanja slobodnih radnih mjesta. 

Portal PoTRaGa bi, uvažavajući i implemetirajući sve ove i brojne druge ideje koje su iznijele obje ciljane skupine, trebao biti mjesto koje će uvelike olakšati komunikaciju i interakciju na tržištu rada i u konačnici osnažiti  vještine i nezaposlenih i poslodavaca u traženju idelanog spoja.

Projekt „PoTRaGA“ sufinanciran je u sklopu IV. Komponente programa IPA – Razvoj ljudskih potencijala, a provodi se usuradnji pet partnerskih organizacija (Grad Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA, Hrvatski Zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar i Obrtnička komora Zadarske županije).

Vezane fotografije

Četvrti okrugli stol-projekt PoTRaGa Četvrti okrugli stol-projekt PoTRaGa Četvrti okrugli stol-projekt PoTRaGa Četvrti okrugli stol-projekt PoTRaGa Četvrti okrugli stol-projekt PoTRaGa