Započinje gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu
Započinje gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu
Potpisan Ugovor s izvođačem radova - Minigradnja d.o.o. Vodice.

U nazočnosti gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića i pročelnika za EU fondove, Antu Ćurkovića, direktor tvrtke Inovativni Zadar Alan Kociper i direktor tvrtke izvođača Minigradnja d.o.o. Vodice, Antonio Perica, potpisali su Ugovor o javnim radovima izgradnje nove zgrade poduzetničkog inkubatora na području Biloga Briga.

- Papir trpi svašta, ali ovaj ugovor znači početak radova u sljedeća dva tjedna, znači novi poduzetnički inkubator za godinu i pol dana. Koliko je to važno za grad najbolje osjetite kad odete na Novi Bokanjac i posjetite ovaj već izgrađeni u kojem male, nove tvrtke stvaraju veliku vrijednost. Sve ove godine predvodnici smo u Hrvatskoj po broju novootvorenih tvrtki, obrta i uopće po broju zaposlenih. Naš izbor je snažan poticaj malom i srednjem poduzetništvu koje se pokazalo uspješnim i otpornijim na različite vrste kriza. Imamo izvrsno iskustvo s prvim inkubatorom u kojem se stalno traži prostor više, a ovaj će imati i dodatne sadržaje, kazao je gradonačelnik Dukić u prigodi potpisivanja Ugovora te nastavio:

- Ovim projektom želimo ohrabriti ljude koji imaju poduzetničke ideje, da se odvaže, da probaju i da svojim djelovanjem doprinesu daljnjem razvoju gospodarstva i poduzetništva u našemu gradu. Izvrsno opremljeni, a iznimno jeftini poslovni prostori u okruženju kreativnih poduzetnika je najbolje okruženje koje početnik može zamisliti. Mi ćemo im i dalje stajati na raspolaganju i truditi se da im olakšamo najosjetljivije početke pokretanja posla kroz potpore za rad odnosno poticajne uvjete poslovanja stvarajući što sigurnije okruženje za rast, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Dukić naglasivši kako u gradu Zadru već sada postoji mreža uspješnih prostora za start-upove kao što su INZAD inkubator, COIN coworking, CODE hub na sveučilištu, Centar kreativne industrije te niz potpornih institucija.

- Neizmjerno je važno da i u doba korona krize ne posustanemo i da, proširujući kapacitete našega grada, doprinesemo rastu broja tvrtki, obrta i zaposlenih i time širimo perspektive njegovog budućeg razvoja, zaključio je Dukić.

Direktor Kociper naglasio je kako će zgrada novog inkubatora nuditi više konferencijskog i laboratorijskog prostora za povezivanje i bolju suradnju poduzetnika.

- Već je do sada zaprimljena hrpa upita poduzetnika koji s nestrpljenjem očekuju izgradnju i konačno otvorenje novog poduzetničkog inkubatora, istaknuo je Kociper.

Projektom „Gradnja nove zgrade poduzetničkog inkubatora“ predviđena je izgradnja i opremanje nove zgrade poduzetničkog inkubatora na lokaciji Petrčanska ulica u Zadru, ukupne GBP min 2000 m2, za podršku start-up poduzećima koji razvijaju inovativne proizvode i ostalim MSP-ima. U novom inkubatoru takve će tvrtke moći koristiti adekvatan poslovni prostor i suvremenu opremu za razvoj svojih projekata, a sve uz sinergiju svih ostalih sudionika. Zgrada će među ostalim sadržavati konferencijsku dvorana za oko 100 posjetitelja, coworking prostor, sobe za sastanke, bistro, te prostore za rekreaciju i odmor, Riječ je o zgradi s dvije etaže na kojima će biti uređen prostor za 100 radnih mjesta.

Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), Operativni program konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014-2020, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava KK.03.1.2.21.0001, a ukupne je vrijednosti 24,5 milijuna kuna, od čega 18,5 milijuna bespovratnih sredstava.

Ugovor o javnim radovima izgradnje nove zgrade poduzetničkog inkubatora sklapa se nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave male vrijednosti, temeljem Odluke o odabiru od 16.03.2021., kojom je za ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja odabrana Minigradnja d.o.o. Vodice s ponudom u iznosu od 21.362.888,81 HRK bez PDV-a. Ugovoreni rok dovršetka radova je 14 mjeseci, a početak radova predviđen je za sredinu svibnja.

Tijekom izvođenja radova bit će sklopljen i ugovor o opremanju zgrade te je potpuni dovršetak, uključujući i ishođenje uporabne dozvole, planiran za listopad 2022.

Vezane fotografije

Započinje gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu Započinje gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu Započinje gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu Započinje gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu Započinje gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu Započinje gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu Započinje gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu Započinje gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu Započinje gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu