Počela gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu
Počela gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu
Gradonačelnik Dukić i direktor Kociper obišli radove.

Nakon isteka dvotjednog roka od potpisivanja ugovora s izvođačem radova, tvrtkom Minigradnja d.o.o. Vodice, započeli su radovi na izgradnji novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu. Čisti se teren i radi priprema za građevinske radove. Gradonačelnik Branko Dukić i direktor Inovativnog Zadra Alan Kociper obišli su radove.

- Uvijek me veseli  novi početak radova, naročito za ovakav projekt jer još jednom dokazujemo snagu Grada Zadra i naših tvrtki u korištenju EU fondova. Ovim novim inkubatorom slijedimo smjer razvoja Zadra prema novim i modernim tehnologijama i inovativnim industrijama. Staramo novi prostor i nove mogućnosti za buduće mlade poduzetnike. -istaknuo je gradonačelnik.

Projektom „Gradnja nove zgrade poduzetničkog inkubatora“ predviđena je izgradnja i opremanje nove zgrade poduzetničkog inkubatora na lokaciji Petrčanska ulica u Zadru, ukupne GBP min 2000 m2, za podršku start-up poduzećima koji razvijaju inovativne proizvode i ostalim MSP-ima. U novom inkubatoru takve će tvrtke moći koristiti adekvatan poslovni prostor i suvremenu opremu za razvoj svojih projekata, a sve uz sinergiju svih ostalih sudionika. Zgrada će među ostalim sadržavati konferencijsku dvorana za oko 100 posjetitelja, coworking prostor, sobe za sastanke, bistro, te prostore za rekreaciju i odmor, Riječ je o zgradi s dvije etaže na kojima će biti uređen prostor za 100 radnih mjesta.

Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), Operativni program konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014-2020, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava KK.03.1.2.21.0001, a ukupne je vrijednosti 24,5 milijuna kuna, od čega 18,5 milijuna bespovratnih sredstava.

Ugovor o javnim radovima izgradnje nove zgrade poduzetničkog inkubatora sklapa se nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave male vrijednosti, temeljem Odluke o odabiru od 16.03.2021., kojom je za ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja odabrana Minigradnja d.o.o. Vodice s ponudom u iznosu od 21.362.888,81 HRK bez PDV-a. Ugovoreni rok dovršetka radova je 14 mjeseci, a početak radova predviđen je za sredinu svibnja.

Tijekom izvođenja radova bit će sklopljen i ugovor o opremanju zgrade te je potpuni dovršetak, uključujući i ishođenje uporabne dozvole, planiran za listopad 2022.

Vezane fotografije

Počela gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu Počela gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu Počela gradnja novog poduzetničkog inkubatora na Bilom Brigu