Uklanjanje ruševina
Uklanjanje ruševina

Grad Zadar je nastavio s uklanjanjem ruševina opasnih po okolinu današnjim uklanjanjem u Krbavskoj ulici, u četvrti Crvene kuće. U ovoj godini je izdvojeno 300 000 kn za tu namjenu i određeno osam prioritetnih lokacija za uklanjanje.  Dinamika uklanjanja će ovisiti o financijskim sredstvima, a nastavit će se i u idućoj proračunskoj godini. Ukupno je za uklanjanje određen 81 ruševan objekt od čega je osam već uklonjeno u ranijem periodu. Prioriteti se određuju prema zahtjevima mjesnih odbora na čijem se području objekti nalaze.

Ovogodišnjim izmjenama Zakona o građevinskoj inspekciji sam postupak pripreme potrebne dokumentacije za uklanjanje ruševina je ubrzan i pojednostavljen.  Gradske službe će u narednom periodu pripremiti dokumentaciju za sve objekte koji se nalaze na listi za uklanjanje, njih još 72, te u skladu sa raspoloživim sredstvima i zahtjevima mjesnih odbora nastaviti s ovom akcijom.

Bez obzira na uklanjanje ruševina, vlasnički odnosi se ne mijenjaju, odnosno, Grad Zadar ne zadire u vlasništvo spomenutih nekretnina.

Vezane fotografije

Uklanjanje ruševina Uklanjanje ruševina Uklanjanje ruševina