Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu....
Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu....

Grad Zadar nastavlja postupak uklanjanja ruševnih zgrada na svom području. - Uvidom u stanje na terenu utvrđeno je da je takih ruševina oko 70 i da prestavljaju opasnost za zdravlje i život ljudi, istaknuo je na početku današenjeg kolegija gradonačelnik Božidar Kalmeta.

- Novim izmjenama Zakona komunalnim je redarima omogućeno da svojim rješenjem nalože uklanjanje zgrade, naravno uz pomoć vještaka i nadležne građevinske inspekcije. Ruševine će se uklanjati sukladno utvrđenom prioritetu i stupnju oštenjeća. Uklanjanje ne zadire u vlasništvo, a vlasnik je dužan ukloniti građevinu o svom trošku u određenom roku. Ruševine za koje se utvrdi da njihovi vlasnici odnosno nositelji prava građenja nisu u određenom roku postupili po rješenju Komunalnog redara, rušenje će se provesti na teret proračuna Grada Zadra, objasnio je gradonačelnik. Izvođač radova je Ploter d.o.o.

Govoreći o prijedlogu ugovora o sufinanciranju projekta izgradnje crpne postaja "Park" te o prijenosu sredstava TD "Odvodnja" d.o.o. za izgradnju sekundarne kanalizacijske mreže gradonačelnik je istaknuo kako je od 115 nekadašnjih otvorenih ispusta u more ostalo zatvoriti još samo njih 6, a to će se postići izgradnjom crpnih postaja "Park" i "Maestral" te "Centar" 1 i 2. - Da toga nema sutra ne bismo mogli podignuti Plavu zastavu kao je dokaz čistoće mora na plaži Kolovare. - Što se tiče sekundarne kanalizacijske mreže završit će se kanalizacijska mreža u Arbanasima, crpna stanica Zgon, kanalizacijski kolektori na dijelu ulice M.Gupca te prva faza kanalizacijska mreža na području MO Ričine. Za tu namjenu potrebno je 14.500.922,00 kn koji su dijelom osigurani u proračunu za ovu,  a dijelom u projekciji proračuna za 2015. i 2016. godinu, pojasnio je zamjenik pročelnika UO za prostorno planiranje i graditeljstvo, Matko Segarić. - Moram napomenuti da smo za kanalizacijsku mrežu u Petrčanima, Kožinu i Belafuži već dobili dozvole za gradnju, dok su mreže ostalih gradskih četvrti projektirane i spremne za daljenje postupke. Također, njihova izgradnja ide u korist rješavanja pitanja neugodnih mirisa na Smiljevcu, dodao je. 

Pročelnik UO za EU fondove, Šime Erlić predstavio je pet turističkih projekata koje je Grad Zadar kadidirao prema nadležnom ministarstvu za sufinanciranje projektne dokumenatcije ili rekonstrukciju i građenje. Radi se o projektu Citadela - perivoj kulture, potom Turističko-informativnom centru u palači Cedulin, zatim Prostorno-ekološko uređenje park šume Musapstan, Uređenje obalnog pojasa i plaže u Diklu te valorizacija Gradskih bedema. - Svjesni smo da na Muraju moramo napraviti  katastar i sanaciju stabala, rješiti pitanje oborniskih voda, ceste, javne rasvjete itd. To su složeni ali ne i nerješivi problemi. Za početak, šaljemo prijedlog na Gradsko vijeće da se od 1. listopada desna strana Muraja oslobodi od automobila, dodao je gradonačelnik Kalmeta.

U nastavku sjednice moglo se čuti kako će u buduće investitorima, koji se ne budu u cijelosti  pridržavali uvjeta definiranih Odlukom o prekopavanju javnih površina i nerazvrstanih cesta na području grada, te ih nakon zahvata ne dovedu u prvobitno stanje, UO za komunalne djelatnosti uskratiti svako daljenje izdavanje dozvola za te poslove. 

Gradskom vijeću  upućen je prijedlog osnivanja Javne glazbene kulturne ustanove "Koncertni ured Zadar", dok je za ravnateljicu DV "Sunce" imenovana dosadašnja ravnateljica Ana Dunatov. 

Vezane fotografije

Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu.... Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu.... Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu.... Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu.... Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu.... Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu.... Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu.... Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu.... Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu.... Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu.... Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu.... Uklanjanje ruševina, izgradnja crpnih postaja, prijava projekata u turizmu....