Prezentacija projekta Gospodarske zone Crno, održana danas u zadarskoj Gradskoj vijećnici, izazvala je velik interes potencijalnih investitora, kao i ostalih gospodarskih subjekata.

Cijena zemljišta za proizvodne djelatnosti iznosit će 5 eura po m2, dok se za ostale djelatnosti daje pravo građenja na rok do 30 godine, s pravom prvenstva produženja po isteku roka, a po cijeni od 1 eura po m2. Zainteresirani investitori svoja pisma namjere sa svim potrebnim podacima mogu poslati na adresu Poduzetničkog inkubatora info@poduzetnicki-inkubator.hr, a na toj adresi mogu se dobiti i sve potrebne informacije

Prezentacija projekta Gospodarske zone Crno, održana danas u zadarskoj Gradskoj vijećnici, izazvala je velik interes potencijalnih investitora, kao i ostalih gospodarskih subjekata grada Zadra.

Riječ je o zoni koja će se rasprostirati na 400 ha zemljišta smještenog na području omeđenom dvama čvorištima autoceste, nedaleko zračne luke Zadar, budućeg trajektnog terminala Gaženica, te tik uz četverotračnu brzu spojnicu autoceste s lukom Gaženica.
Gospodarska zona Crno projekt je koji će grad Zadar podignuti na višu razvojnu razinu i potaknuti gospodarski razvoj, a početak realizacije ovog projekta očekuje se odmah po završetku prikupljanja nužne dokumentacije, u prvom tromjesečju 2008.godine. Tako se „useljenje“ prvih investitora očekuje već krajem iduće godine.

Cijena zemljišta za proizvodne djelatnosti iznosit će 5 eura po m2, dok se za ostale djelatnosti daje pravo građenja na rok do 30 godine, s pravom prvenstva produženja po isteku roka, a po cijeni od 1 eura po m2. Također, proizvodne će djelatnosti biti oslobođene plaćanja komunalnog doprinosa, dok će ostali plaćati 50 % vrijednosti ukupnog iznosa komunalnog doprinosa.

Na prezentaciju su bili pozvani i svi poduzetnici koji žele svoju djelatnost pokrenuti u Gospodarskoj zoni Crno, kao i u nju investirati, a pisma namjere sa svim potrebnim podacima mogu se poslati na adresu Poduzetničkog inkubatora info@poduzetnicki-inkubator.hr, a na toj adresi mogu se dobiti i sve potrebne informacije

.