Počinje gradnja Centra za mlade
Počinje gradnja Centra za mlade
Cilj nam je da ovo postane centralno mjesto umjetničke, kulturne i društvene scene mladih.

Danas je ispred buduće zgrade Centra za mlade obilježen početak radova na tom dugo isčekivanom projektu Grada Zadra. Centar za mlade zamišljen je kao mjesto približavanja različitosti, podrške izvaninstitucionalnim skupinama, okupljanja oko kulture, kulturne razmjena, neposrednog doticaja mladih s kulturnim stvaralaštvom, novi oblik odgoja i provođenja slobodnog vremena mladih, poticanje na kreativnost i mjesto za pokazivanje i prepoznavanje izvrsnosti i talenta.

Gradonačelnik Branko Dukić rekao je: -Puno smo susreta imali na ovom prostoru, nadam se da će sljedeći biti na otvaranjuNećemo ovdje danas govoriti ni o zgradi, ni o novcima ni o betonu. Mislimo kako je ovo dobra prigoda predstaviti svrhu i cilj. A naš je cilj da ovo postane centralno mjesto umjetničke, kulturne i društvene scene mladih. Mjesto, u kojem će mladost svoje slobodno vrijeme kreativno iskoristiti na najbolji mogući način, koje će oni sami kreirati.Drago mi je da je u promicanju projekta organiziran i Kvartart koji je pokazao da su mladi ljudi željni prostora u kojem materijalno nije na prvom mjestu,  već jednog nekonvencionalnog prostora i projekta. 

Pročelnica za kulturu Dina Bušić najavila je i daljnju tijesnu suradnju sa svim dionicima u kulturi, kako institucionalnoj, tako i  nezavisnoj i alternativnoj, u osmišljavanju modela sudioničkog upravljanja budućim Centrom.

Na ovom prostoru će se proširiti i Gradska knjižnica, što je  ravnateljica knjižnice Doroteja Kamber Kontić i predstavila. U zgradu centra za mlade preselit će se, odnosno formirati novi odjel za mlade, koji do sada nije imao poseban prostor već je djelovao u sklopu odjela za djecu.- Intenzivno radimo na osmišljavanju sadržaja i programa, radimo s mladima, slušamo njihove sugestije,  pozivamo ih na suradnju. Svi koji žele raditi na osmišljavanju programa za mlade su dobro došli. 
O samom projektu i podršci koju je dobio kroz sufinanciranje iz EU fondova govorio je pročelnik za EU fondove Šime Erlić. - Izvođač ima rok od 14 mjeseci da završi radove. Ukupna vrijednost projekta je 32 milijuna kuna, a izgradnjom Centra za mlade pretvaramo  prostor bivše vojarne u zonu javnog sadržaja za građane, zonu kulture i mladih. Uz izgradnju samog Centra uslijedit će i arhitektonsko uređenje cijele zone vojarne. Tada ćemo imati jedan oplemenjen prostor kakav grad i zaslužuje.

 

 

 

 

Vezane fotografije

Počinje gradnja Centra za mlade Počinje gradnja Centra za mlade Počinje gradnja Centra za mlade Počinje gradnja Centra za mlade Počinje gradnja Centra za mlade