Mapiranje arhitektonskih prepreka u gradu Zadru
Mapiranje arhitektonskih prepreka u gradu Zadru

Danas je započeo Europski tjedan mobilnosti, manifestacija u koju je uključen Grad Zadar te će se do 22. rujna 2014. godine kroz različite aktivnosti naglašavati važnost pješačenja i korištenja javnog prijevoza, a sve u svrhu podizanja svijesti građana o očuvanju okoliša te poboljšanju kvalitete života.

U aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti uključena je i Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije, čiji su članovi danas započeli sa mapiranjem arhitektonskih prepreka u kretanju osoba s invaliditetom.

U prostorijama Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije danas je počelo mapiranje prepreka, naime sve osobe s invaliditetom pozvane su da označe prepreke na koje nailaze u kretanju kako bi ih se što učinkovitije i brže moglo otkloniti.

" Moram s ponosom istaknuti kako je grad Zadar među prvim gradovima u Hrvatskoj gdje su arhitektonske barijere svedene na minimum, ali uvijek postoje neki problemi na koje tjelesni invalidi svakodnevno nailaze te smo ih danas počeli mapirati a sve prepreke i upozorenja naših članova ćemo predstaviti na završetku Europskog tjedna mobilnosti." - kazao je dopredsjednik Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije Stanko Panić.

Svake godine u "Europski tjedan kretanja" uključuje se sve veći broj gradova, ove godine održava se u ukupno 1.670 gradova u 39 zemalja, među kojima su Ukrajina, Brazil, Japan, Ekvador, Rusija. "Europski tjedan kretanja" je potekao od inicijative "U gradu bez mog automobila" koja je počela 1998. u Francuskoj, a u vrlo kratkom razdoblju prihvaćena je diljem Europe i svijeta.

Slijedećih dana nastavljaju se razne aktivnosti u sklopu Europskog tjedna kretanja a građane pozivamo da ispune anketu koju mogu naći na internetskoj stranici Grada Zadra. 

Vezane fotografije

Mapiranje arhitektonskih prepreka u gradu Zadru Mapiranje arhitektonskih prepreka u gradu Zadru