"Zelena čistka" u subotu
"Zelena čistka" u subotu

Grad Zadar i udruga Eko Zadar i ove godine organiziraju akciju čišćenja okoliša "Zelena čistka". Ovaj put je odabrana lokacija za čišćenje u šumi Musapstan, u subotu, 18. travnja, od 11 do 16 sati. Pozivamo sve građane da nam se pridruže i odvoje jedan dan za čišći okoliš. Organizatori će, u suradnji s tvrtkama Čistoća i Liburnija organizirati besplatan prijevoz i pribor za čišćenje, a pridružile su nam se i brojne udruge i sportska društva sa svojim programom u obilježavanju Dana planete Zemlje, koji je predviđen nakon čišćenja.

Podržavam ovu akciju na jednoj neotkrivenoj lokaciji za zadarsku javnost- šumi Musapstan, najvećoj šumi pinije na Mediteranu. Ta šuma može biti i biti će izletište Zadrana gdje će građani dolaziti na piknike. Ja sam do sada sudjelovao u akciji, i opet ću, pa pozivam građane da nam se pridruže i iskoriste dan za druženje i obilježavanje jednog dana za čišći okoliš.- rekao je gradonačelnik.

Program akcije: 

besplatni autobusi Liburnije: 

polazak 10:30  i 11:00 Mala pošta-Autobusni kolodvor-Musapstan

povratak 16:00 i 17:00 Musapstan-Autobusni kolodvor-Mala pošta

- čišćenje okoliša

-druženje građana i program udruga- konjički klubovi Epona i Kasko, radionice i performansi Škole primjenjene umjetnosti, sportske i likovne radionice osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, radionice Kyudo kluba, izrada klupa od srušenih stabala i brojne druge aktivnosti.

Vezane fotografije

"Zelena čistka" u subotu "Zelena čistka" u subotu "Zelena čistka" u subotu "Zelena čistka" u subotu