„Zelena čistka” po peti puta organizirana u Zadru
„Zelena čistka” po peti puta organizirana u Zadru
Na plaži na Puntamici prikupljena tona krupnog otpada.

U organizaciji Grada Zadra i udruge Eko-Zadaru i u suradnji sa Zadarskom županijom,  Čistoćom d.o.o. i Liburnijom d.o.o. na Puntamici organizirana je „Zelena čistka“.

Akcija čišćenja “Zelena čistka 2016 – jedan dan za čist okoliš” održala se  22. i 30. travnja 2016. na više lokacija na području Grada Zadra i Zadarske županije: park šuma kod mjesta održavanja benkovačkog sajma, u Parku prirode Vransko jezero, u gradu Pagu, u Vlašićima, Kolanu, Tkonu, Novigradu, mjestu Rupalj te na području Grada Nina u više navrata tijekom proteklog tjedna.

Na području grada Zadra akcija se održala na lokaciji plaže Puntamika, sjeverno od svjetionika, tjedan dana kasnije zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Akciju su organizirali udruga „Eko-Zadar” i Grad Zadar u suradnji s Zadarskom županijom, Čistoćom d.o.o. i Liburnijom d.o.o. Na akciji su sudjelovali i učenice i učenici OŠ Šimuna Kožičića Benje, članice i članovi udruga Nada, Kluba atletskih veterana,  volonteri Volonterskog centra, MO Puntamika te brojni pojedinci i turisti... Osim čišćenja oslikavali su se betonski blokovi porukama najmlađih.

Prikupljena je tona krupnog otpada, PET – otpada 100kg, 60 kg papira te infektivni otpad. Čistoća d.o.o. osigurala je logističku potporu.

Apeliramo na sve korisnike kako plaže Puntamika, tako i ostalih plaža, da svoj otpad ponesu sa sobom ili odlože u kante za smeće.