Zelena čistka 22.4.2017.
Zelena čistka 22.4.2017.
Ponesite dobru volju i osmijeh

Grad Zadar, UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša i Udruga "Eko-Zadar i ove godine organiziraju ekološku akciju "Zelena čistka", u suradnji sa Zadarskom županijom, Hrvatskim šumama, Čistoćom d.o.o. i Liburnijom d.o.o. Akcija čišćenja će se održati 22.4.2017. od 11,00 sati u šumi Musapstan.

"Zelena čistka" je dio globalnog pokreta koji okuplja aktivne građane i organizacije u zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada i kao takva predstavlja najveći ekološki volonterski projekt u kojem sudjeluju gradovi, općine i obrazovne institucije diljem Hrvatske. 2016. godine je u akciji čišćenja sudjelovalo preko 55.500 volontera i sakupljeno je 4.600 tona otpada. Cilj ovogodišnje akcije, šeste po redu, je ponovno okupiti volontere i organizacije, očistiti ilegalno odložen otpad u Hrvatskoj, povezati sve sektore u realizaciji akcije čišćenja, utjecati na osvještavanje o stvaranju i odlaganju otpada te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje.

Akcija se u Zadru organizira na Dan Planeta Zemlje na lokaciji Musapstan. Šuma Musapstan prepoznata je kao mjesto koje, s jedne strane, za jedan dio naših sugrađana predstavlja prostor za šetnju, odmor, druženje, radionice i aktivnosti u prirodi, dok s druge strane, svjedočimo kontinuiranom stvaranju ilegalnih odlagališta otpada u toj šumi. Potrudimo se zajednički očistiti smeće na Musapstanu i stvoriti čisto i ugodno okruženje, kako  za samu šumu, tako i za sve posjetitelje šume. Organizatori "Zelene čistke" osiguravaju logističku organizaciju akcije čišćenja na terenu, besplatan prijevoz do lokacije (i povratak), opremu za čišćenje te osvježenje i program druženja nakon akcije.

Pridružite se i ovogodišnjoj akciji čišćenja, ponesite samo dobru volju i osmijeh!