Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti
Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti

U Velikoj vijećnici održana je završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti, koji traje od 17. kolovoza 2015. do 16. kolovoza 2016. Tijekom godinu dana trajanja tog projekta, financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, 60 učenika s teškoćama koji pohađaju osnovne škole Grada Zadra dobilo je pomoćnike u nastavi tijekom prošle školske godine. Ukupna vrijednost projekta je 2.665.725,40 kn, od čega su nepovratna sredstva EU 2.399.152,86 kn.

Na konferenciji su govorili Martina Vuković, voditeljica projekta, Jelena Grancarić Milin-pomoćnica voditeljice projekta, Nada Meštrović-stručna suradnica iz OŠ Bartula Kašića, koja je prezentirala istraživanje o iskustvima rada pomoćnika u nastavi u ovom projektu. Također, prezetaciju o primjerima dobre prakse održala je učiteljica Mejra Uglešić iz OŠ Bartula Kašića, uz sudjelovanje pomoćnice u nastavi Maje Škare i Anite Milde, majke učenice s teškoćama. Sva navedena iskustva su izuzetno pozitivna, te je evidentna razlika u kvaliteti rada i zadovoljstvu djece nakon što dobiju pomoćnika u nastavi.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta istaknuo je kako se ovaj projekt pokazao doista potrebnim djeci s teškoćama a i izrazito uspješnim i vrijednim. Ovo je druga godina kako dobivamo sredstva iz EU fondova, ali Grad Zadar je davno prije prepoznao važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama, te je iz gradskog proračuna financiran od 2010. godine. Najavio je da se projekt nastavlja i u idućoj školskoj godini u istom opsegu- već je raspisan natječaj za 63 nova pomoćnika u nastavi, od kojih će 49 biti financirano iz EU sredstava, a ostatak iz gradskog proračuna.

Pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić je zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu i naglasio kako je posebno ponosan što se sve odradilo zadarskim snagama- i provedba osnovnog dijela projekta, ali i popratne aktivnosti- izrada brošure o djeci s teškoćama i osmišljavanje kazališne predsrave, u suradnji s Kazalištem lutaka Zadar, za senzibilizaciju druge djece.

Vezane fotografije

Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti Završna konferencija projekta Škola PUNa mogućnosti