Započinje uređenje coworking prostora u Zadru
Započinje uređenje coworking prostora u Zadru

Radi poticanja malog poduzetništva, lakšeg poslovnog povezivanja i nižih troškova njihova poslovanja zadnjih nekoliko godina u Zadru su organizirana različita događanja vezana za promociju koncepta coworkinga. Na temelju identificiranih potreba za zajedničkim radnim prostorom pripremljen je projekt pod nazivom Coworking Zadar – suradnjom do inovacija. Projekt uređenja prostora uključuje uređenje i opremanje 370 m2 coworking prostora u Zadru, smještenog u Ulici Put Murvice.

Riječ je o neuređenom prostoru u vlasništvu projektnog partnera Udruženja obrtnika Zadar, koji će se ovim projektom staviti u funkciju te omogućiti unaprijeđenje poduzetništva u Zadru. Ovaj projekt s kompletnom natječajnom dokumentacijom prijavljen je za financiranje kroz natječaj za bespovratna sredstva za poslovnu infrastrukturu. Projekt je odobren te će biti sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru IPA Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. - 2013. Ukupan iznos projekta je 672.626,14 eura, a sufinanciranje iznosi 85%.

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), 16. lipnja 2014. godine svečano su uručeni i predstavljeni  ugovori  iz 3. poziva „Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“, među kojima je projekt Coworking Zadar – suradnjom do inovacija. 

Nositelj projekta je Grad Zadar, a partneri u projektu su Udruženje obrtnika Zadar, Razvojna agencija Zadarske županije, Zadarska županija te Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Zadar.