Započeo projekt CODE
Započeo projekt CODE
CODE-unaprjeđenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području.

Grad Zadar, kao vodeći partner u projektu CODE koji je odobren u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., održao je danas početnu konferenciju istoimenog projekta u prostorijama Europskog centra za međusektorsku suradnju - IMPACT.

 Glavni cilj prekograničnog projekta CODE je unaprjeđenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama.

 Projektom je predviđeno osnaživanje potpornih institucija te razvoj i implementacija novog mentorskog programa za poduzetnike. Isto tako, planira se uspostava modela suradnje privatnog i javnog sektora radi pokretanja i razvoja IT klastera, provedba različitih specijaliziranih treninga i edukacija vezanih za razvoj IT sektora, odnosno pokretanje zajedničkog radnog (coworking) prostora u gradovima partnerima.

 Vodeći partner na projektu je Grad Zadar, a među ostale projektne partnere ubrajaju se Agencija za razvoj Zadarske županije – ZADRA NOVA (Zadar), Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA (Mostar), BIT Centar (Tuzla) i Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS (Nikšić).

Početnu konferenciju otvorio je uvodnim govorom zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Ante Babić, izrazivši osobito zadovoljstvo pokretanjem ovog projekta i inicijative koja ima za cilj osnaživanje poduzetničkog okruženja u Zadru i ostalim partnerskim gradovima te je pozdravio uspostavljenu prekograničnu suradnju, izrazivši vjeru u buduće jednako uspješne projekte. U nastavku konferencije predstavljeni su projektni partneri koji su za potrebe konferencije i projektnog sastanka stigli iz Mostara, Tuzle i Nikšića. Voditelj projekta i predstavnik Grada Zadra iz Upravnog odjela za EU fondove, g. Josip Milić prezentirao je projektne ciljeve i aktivnosti te očekivane rezultate, dok je doc.dr.sc. Ljiljana Zekanović - Korona (Sveučilište u Zadru) prezentirala mogućnosti sinergije i povezivanja projektnih aktivnosti s  novoosnovanim studijem informacijskih tehnologija na Sveučilišta u Zadru. Konferencija je završena obilaskom budućeg CODE HUB coworking prostora.

Provedba projekta će trajati do 31.12.2019. godine.
Ukupni proračun projekta (EUR) je 883.555,54, dok je programsko sufinanciranje (EUR) 751.022,20.

 

Vezane fotografije

Započeo projekt CODE Započeo projekt CODE Započeo projekt CODE Započeo projekt CODE Započeo projekt CODE