Završava projekt "CODE"
Završava projekt "CODE"
U partnerskoj organizaciji - BIT Centar - u Tuzli 2. i 3. prosinca 2019. godine održana je završna konferencija projekta "CODE"

Grad Zadar, nositelj projekta "CODE", sudjelovao je na završnoj konferenciji koja se održala u Tuzli 2. i 3. prosinca 2019. godine u prostorijama projektnog partnera, BIT CENTAR.

Podsjetimo, u okviru projekta financiranog iz programa Interreg IPA CBC HR-BA-ME 2014-2020, otvoren je Code Hub Zadar kao jedan od četiri coworking prostora koji su uspostavljeni u gradovima partnera (Mostar, Tuzla, Nikšić). Pored COIN Coworking Zadar, drugi je to po redu coworking prostor u gradu, a Grad Zadar izravno je sudjelovao u uspostavljanju istih.

Projekt, koji završava 31. prosinca 2019. godine, ujedno je 2018. godine pokrenuo IT konferenciju i hackaton, namijenjene početnoj i naprednoj skupini IT-ijevaca pod nazivom "My Smart City", koji će se po treći put zaredom održati i u listopadu iduće godine. Na konferencijama su sudjelovali brojni utjecajni gosti poput Olega Maštruka, Marina Mamića i drugih koji su svoje iskustvo prenijeli na mlađe generacije, a u isto vrijeme izazvali dobar "feedback" posjetitelja i predstavnika lokalne scene.

Sve provedene aktivnosti i više od toga, mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici projekta: https://www.code-hub.eu/.

Svojevrsni nastavak upravo završenog projekta dobio se odobrenjem financijskih sredstava u okviru 2. poziva za dostavu projektnih prijedloga programa Interreg IPA CBC HR-BA-ME 2014-2020 za projekt "2CODE" kojim će se osigurati dodatna oprema za Code Hub-ove, odnosno nastavit će se s provedbom različitih specijaliziranih treninga i edukacija vezanih za razvoj IT sektora. Grad Zadar u projektu "2CODE" sudjelovat će u svojstvu projektnog partnera.