Potpisan ugovor za projekt CODE – Cooperation for development of cross border business environment
Potpisan ugovor za projekt CODE – Cooperation for development of cross border business environment
Cilj projekta-doprinijeti jačanju poslovne infrastrukture, poboljšanju usluga za potporu inovacija i start up poduzeća u prekograničnim područjima.

U utorak, 20.06.2017., u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a, u Zagrebu, obilježeno je svečano potpisivanje još sedam ugovora odabranih u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga na programu Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.

Između ostalih, gđa Stella Arneri, v.d. ravnateljice Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i čelnica Upravljačkog tijela, potpisala je ugovor za projekt CODE - Cooperation for Development of Cross Border Business Environment, u kojem je vodeći partner Grad Zadar.

Vrijednost projekta je 883.555,54 EUR, čega je 85% sufinanciranje sredstvima EU. Provedba projekta započinje 01.07.2017. g. i trajat će do 31.12.2019. Ostali projektni partneri koji sudjeluju u projektu su: 1. Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, 2. Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak, Mostar, 3.Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ d.o.o. Tuzla, 4. Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS, Nikšić.

Projekt CODE je nastavak suradnje Grada Zadra i Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA na projektima „Coworking Zadar – suradnjom do inovacija“ iz 2014. godine te „Cowork.Net“ iz 2015. godine, koji su imali za cilj poboljšanje poslovne infrastrukture te unapređenje poduzetničke klime na lokalnoj razini.  Želja partnerskih institucija za radom na daljnjoj realizaciji ovih ciljeva i ostvarivanjem šire suradnje na regionalnoj razini, rezultirala je projektnom idejom iz koje razvio projekt CODE, koji za cilj ima doprinijeti jačanju poslovne infrastrukture i poboljšanju usluga za potporu inovacijama i aktivnostima klastera te poboljšanju start up poduzeća u prekograničnim područjima.

U suradnji s partnerskim institucijama iz Bosne i Hercegovine te Crne Gore, u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC, kroz projekt će se nastojati poboljšati institucionalna infrastruktura i usluge kako bi se ubrzala konkurentnost i razvoj poslovnog okruženja u programskom području. Projekt će osigurati okvir za inovativni, fleksibilniji i ekonomičniji način obavljanja poslovnih aktivnosti i poboljšanjem kvalitete usluga podrške, čime će se povećati njihova konkurentnost i poticati stvaranje novih radnih mjesta.

Vezane fotografije

Potpisan ugovor za projekt CODE – Cooperation for development of cross border business environment Potpisan ugovor za projekt CODE – Cooperation for development of cross border business environment