Zadrani, uključite se u obaranje rekorda i “zagrlite za rijetke”!
Zadrani, uključite se u obaranje rekorda i “zagrlite za rijetke”!
Zagrli za Guiness, zagrli za rijetke.

Riječ je o velikoj nacionalnoj akciji u koju su se uključili i drugi gradovi u Hrvatskoj, a cilj je javnosti skrenuti pozornost na potrebe i probleme osoba koje boluju od rijetkih bolesti. 

Hrvatski savez za rijetke bolesti u nedjelju, 21. veljače krenuo je u međunarodnu inicijativu Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke, kojom će pokušati oboriti svjetski rekord u broju prikupljenih fotografija zagrljaja i tako kreirati najveći online album fotografija na svijetu. 

"Okupit ćemo se na Forumu od 11 do 13 sati, dobili smo dozvolu od Grada Zadra i tamo ćete pronaći štand s našim članovima. Dakle, možete se slikati s nama, imamo fotoaparat, mobitele, ali možete se slikati i s osobom s kojom ste došli. Pozivamo sve Zadrane, mlade, stare, učenike, studente, zaljubljene, prijatelje, mame, tate, bake, djedove... ma i sve ljude koji će u 12 sati izaći na pauzu, sve građane da se fotografiraju i pomognu nam u postizanju Guinessovog rekorda u Hrvatskoj, a on je 108 121 fotografiju, dakle, u cijeloj Hrvatskoj treba se toliko fotografija prikupiti, pa neka i Zadar da svoj doprinos!", kazao je Patrik Puljić, voditelj Kluba mladih oboljelih od multiple skleroze.

Cijela akcija završava u nedjelju, 27. veljače. Fotografije će biti objavljene na web stranici kampanje Hrvatskog saveza za rijetke bolesti. Kampanja se provodi povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače.

Izvor: eZadar