Zadarska bolnica dobila novi CT uređaj
Zadarska bolnica dobila novi CT uređaj
Fotogalerija Galerija
Također, potpisan je ugovor i za opremanje Poliklinike - FOTOGALERIJA.

Zadarska Opća bolnica bogatija je za novi CT uređaj vrijedan 5 i pol milijuna kuna. Kupilo ga je Ministarstvo zdravlja sredstvima iz EU fondova. Ovo je prvi put da je resorno ministarstvo osiguralo sredstva za kupnju uređaja za potrebe zadarske bolnice. Riječ je o jednom od 13 novih uređaja za kompjutorsku tomografiju, a ukupna vrijednost tih uređaja procijenjena je na 67 milijuna kuna.

- Bolnica se do sada opremala zahvaljujući trudu lokalne samouprave i sredstvima gospodarstvenika sa zadarskog područja, istaknuo je na prigodnoj svečanosti, ministar zdravlja Dario Nakić. 

- Bez obzira na okolnosti uvijek su se pronalazili načini i sredstva kako podići kvalitetu življenja u sredini u kojoj živimo na taj način dajući važnost zdravstvu. Tek sada prolazeći cijelom Hrvatskom vidio sam kako su poražavajuće slike u onim mjestima gdje lokalna zajednica nije vodila brigu o ustanovama koje su bile u njezinom vlasništvu, nastavio je ministar. 

Na svečanosti u zadarskoj Općoj bolnici  su osim gradonačelnika Grada Zadra, Božidara Kalmete i župana Stipe Zrilića nazočili i ministar turizma Anton Kliman, ministar vanjskih poslova Miro Kovač, te ministar branitelja Tomo Medved.

U nastavku službenog posjeta Općoj bolnici Zadar, ministar zdravlja Nakić u pratnji kolega ministara, župana Zrilića, gradonačelnika Kalmete te brojnih gostiju, obišao je zgradu Poliklinike koja je pred dovršetkom. Potom je potpisan Aneks ugovora kojim se osiguravaju sredstva za potrebe nabave opreme 2. i 3. kata Poliklinike , te dijela podruma.

- Osigurali smo 25 milijuna kuna za dovršetak radova i  početak opremanja  kako bi zgrada Poliklinike što prije započela s radom, napomenuo je ministar Nakić.

Sredstva su osigurana iz kredita Razvojne banke Vijeća Europe i sredstava Državnog proračuna za Projekt financiranja zdravstvenih ustanova u RH. Projekt Poliklinike počeo je prije više od 25 godina i  ukupne je vrijednosti 220 milijuna kuna.

Vezane fotografije

Zadarska bolnica dobila novi CT uređaj Zadarska bolnica dobila novi CT uređaj Zadarska bolnica dobila novi CT uređaj Zadarska bolnica dobila novi CT uređaj Zadarska bolnica dobila novi CT uređaj Zadarska bolnica dobila novi CT uređaj