Vijenci i svijeće za poginule za neovisnost Hrvatske
Vijenci i svijeće za poginule za neovisnost Hrvatske
Fotogalerija Galerija
Započelo obilježavanje Dana neovisnosti RH

Republika Hrvatska sutra slavi Dan neovisnosti. Tim povodom izaslanstva državnih, županijskih i gradskih vlasti, vojske i policije, političkih stranaka te udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položila su vijence i zapalila svijeće ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u spomen svim braniteljima koji su svoje živote dali za danas slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku. Učinili su to u znak dubokog pijeteta i zahvalnosti svim poginulim braniteljima koji su zaslužni da danas možemo obilježavati ovaj važan državni blagdan u slobodnoj domovini. Izaslanstvo Grada Zadra predvodio je gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Svake godine, na današnji dan, sjećamo se povijesnog datuma, 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidanju svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ. Pritom je utvrđeno da  Republika Hrvatska nijedno tijelo dotadašnje SFRJ ne smatra legitimnim niti legalnim kao i da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije. Time je otvoren put višestranačju i demokraciji te stvaranju samostalne, suverene i demokratske Hrvatske.

Vezane fotografije

Vijenci i svijeće za poginule za neovisnost Hrvatske Vijenci i svijeće za poginule za neovisnost Hrvatske Vijenci i svijeće za poginule za neovisnost Hrvatske Vijenci i svijeće za poginule za neovisnost Hrvatske Vijenci i svijeće za poginule za neovisnost Hrvatske Vijenci i svijeće za poginule za neovisnost Hrvatske