Uoči obilježavanja Dana državnosti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje
Uoči obilježavanja Dana državnosti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje
Zahvalnost i počast poginulima za slobodnu i neovisnu Domovinu Hrvatsku.

Uoči obilježavanja 30. svibnja, Dana državnosti Republike Hrvatske, danas su na Gradskom groblju u Zadru položeni su vijenci i upaljenje svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. U ime Grada Zadra, vijence su položili gradonačelnik Branko Dukić sa zamjenicima, Antom Babićem i Jagodom Surać te u ime Zadarske županije župan, Božidar Longin sa zamjenicima i suradnicima. Zahvalnost i počast poginulima za slobodnu i neovisnu Domovinu Hrvatsku odala su izaslanstva hrvatske vojske i policije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, političkih stranaka i nacionalnih manjina.

Gradonačelnik Dukić čestitao je građanima Dan državnosti i izrazio žaljenje što je zbog koronavirusa odgođen aeromiting koji je trebao biti središnji događaj proslave u Hrvatskoj i kojim bi se dostojno proslavio ovaj važan datum:

-Ovo su dani kada se prisjećamo onih koji su nam omogućili da ovdje stojimo, a i meni da stojim ovdje kao gradonačelnik Grada Zadra, rekao je Dukić i pozvao sve građane da sutra iskažu ponos i zahvalnost isticanjem hrvatske zastave.

Dan državnosti obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.  

Vezane fotografije

Uoči obilježavanja Dana državnosti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje Uoči obilježavanja Dana državnosti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje Uoči obilježavanja Dana državnosti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje Uoči obilježavanja Dana državnosti položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule branitelje