UEFA-ina zahvala Gradu Zadru i Športskom centru Višnjik
UEFA-ina zahvala Gradu Zadru i Športskom centru Višnjik
Za uspješnu organizaciju i provedbu završnice futsalske Lige prvaka što je u Zadru održana od 28. travnja do 3. svibnja 2021.

Krovna europska nogometna udruga – UEFA – na prigodan je način, osim Hrvatskom nogometnom savezu, zahvalila Gradu Zadru i Športskom centru Višnjik na doprinosu uspješnoj organizaciji i provedbi završnice futsalske Lige prvaka što je u Zadru održana od 28. travnja do 3. svibnja 2021.

U poluvremenu finalne utakmice u nedjelju, 3. svibnja 2021. između Barce i Sportinga, UEFA je u ime dobre suradnje, te sjajnoga domaćinstva Gradu Zadru i Športskom centru Višnjik dodijelila prigodne plakete. U ime Grada Zadra plaketu je primio Branko Dukić, gradonačelnik, a u ime Športskoga centra Višnjik direktor Denis Karlović.

Završni turnir osam najboljih europskih futsalskih momčadi u Zadru okupio je oko 250 sudionika, igrača, stručnih vodstava, te vodstava svih momčadi, sudaca i delegata, predstavnika UEFA-e, te Hrvatskoga nogometnoga saveza, kao i novinara. Oni su ostvarili oko dvije tisuće noćenja što je u velikoj mjeri pridonijelo i poslovanju hotelijersko-turističkoga i ugostiteljskoga segmenta, kao i izraženoj afirmaciji i promidžbi Zadra i njegova okruženja, te diljem svijeta – a događaj je televizijskim signalom prenošen u više od 50 država – predstavili Zadar, njegove vrijednosti, kao i svekoliki turistički potencijal.

 - U Zadru imamo 15 malonogometnih klubova i oko 200 registriranih igrača, a rekreativno nas igra na tisuće. Na Višnjiku je spreman projekt za natkrivanje jednog futsal igrališta i to će sigurno razveseliti brojne naše sugrađane. Višnjik je najveći rekreativni centar u Hrvatskoj i u sljedeće četiri godine će, uz bazen, novi vrtić, dvoranu za futsal tu niknuti i brojni drugi sadržaji, istaknuo je gradonačelnik Dukić u prigodi uručenja plakete.

Vezane fotografije

UEFA-ina zahvala Gradu Zadru i Športskom centru Višnjik UEFA-ina zahvala Gradu Zadru i Športskom centru Višnjik UEFA-ina zahvala Gradu Zadru i Športskom centru Višnjik