Živjeti zdravo! – novi sadržaji u Športskom centru Višnjik
Živjeti zdravo! – novi sadržaji u Športskom centru Višnjik
Na Višnjiku uskoro postavljanje opreme za djecu s teškoćama u razvoju i hodačka staza.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo osmislio je i kontinuirano provodi projekt Živjeti zdravo. U sklopu projekata niz je elemenata čija je realizacija značajano doprinosi općem zdravlju svih građana.

Grad Zadar i ŠC Višnjik definirali su pojedinosti koje se odnose na infrastrukturu i opremu za podizanje i postavljanje u sklopu Višnjika za sudjelovanje u natječaju za projekt Živjeti zdravo, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo to je i odobrio u protuvrijednosti 80 tisuća kuna.

Tako će uskoro u ŠC-u Višnjik, u neposrednoj blizini Dječjega igrališta i tzv. vojnoga poligona biti pripremljen prostor, te postavljen set opreme kojom će se koristiti djeca s teškoćama u razvoju. Na taj će način u svom slobodnom vremenu oni biti značajnije potaknuti za socijalnu integraciju, a ujedno će se i osnaživati međugeneracijska solidarnost, te očuvanje okoliša.

Set opreme sadrži niz prilagođenih sprava, poput klackalica na oprugama za djecu s teškoćama u razvoju, penjalica s mrežom, grede za balansiranje i slično. Dio opreme, uz ostalo, bit će i stolić i klupa za prematanje i dojenje djece.

U sklopu projekta Živjeti zdravo jest i element pod nazivom Zdravlje i tjelesna aktivnost. Za oživotvorenje toga elementa bit će opremljena hodačka staza. Kako ističe Hrvatski zavod za javno zdravstvo, opremanje takvih opremljenih staza potiču se građani svih dobnih kategorija na kontinuiranu tjelesnu aktivnost.

Oprema za hodačku stazu, uz ostalo, sadrži klupe s ručkama za vježbanje snage, ravne klupe bez naslona za vježbanje snage, paralelne preče na stupcu za vježbanje snage, eliptičnu hodalicu za kardiovaskularne vježbe i slično.

Visnjik.hr

Vezane fotografije

Živjeti zdravo! – novi sadržaji u Športskom centru Višnjik Živjeti zdravo! – novi sadržaji u Športskom centru Višnjik