Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi
Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi

Danas je na Narodnom trgu građanima predstavljen projekt „Škola puna mogućnosti – pomoćnici u nastavi za razvoj mogućnosti svih učenika“. Volonteri su dijelili letke i promotivni materijal da bi građanima probiližili projekt.

„Iako je javnost već informirana o provedbi ovog projekta, htjeli smo i na ovaj način približiti građanima i prolaznicima ciljeve i buduće aktivnosti koje ćemo organizirati u okviru projekta“, istaknula je Ivana Perić Zrilić, voditeljica projekta. Dodala je kako se partnerstvo s Udrugom za Down sindrom Zadarske županije prirodno nametnulo jer je suradnja Udruge i Grada Zadra puno duža od trajanja ovog projekta. Naime, Grad Zadar je  program osobnih pomoćnika započeo još u travnju 2010. čime se i ranije ukazivalo na važnost integracije/inkluzije ali i osiguravanja jednakih mogućnosti obrazovanja za sve učenike.

Projekt, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, provodi Grad Zadar s partnerima. Ukupan iznos bespovratnih sredstava je1.918.542,16 kuna. Ciljevi projekta su pružanje podrške učenicima s teškoćama koji su integrirani u redoviti odgojno-obrazovni sustav uz osobnog pomoćnika u nastavi kao i informiranje i senzibiliziranje javnosti o pravima i mogućnostima učenika s teškoćama. Današnje predstavljanje organizirala je Udruga za Down sindrom Zadarske županije, jedan od partnera, čija je uloga preko svoje web stranice osigurati vidljivost i potrebne informacije o provedbi ovog projekta.

Vezane fotografije

Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi Udruga za Down sindrom i Grad Zadar-pomoćnici u nastavi