Pomoćnici u nastavi od prvog školskog dana
Pomoćnici u nastavi od prvog školskog dana
100 pomoćnika u nastavi za 102 učenika.

Grad Zadar je započeo s realizacijom programa uvođenja pomoćnika u nastavi u travnju 2010. godine. Obrazovanje i briga o djeci s teškoćama posljednjih godina uključuje opsežniju integraciju i inkluziju u redovni sustav školovanja.

U lipnju 2021. Grad Zadar, na Poziv UP.03.2.1.06. Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV., koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, podnio je projektni prijedlog pod imenom „Škola PUNa mogućnosti 5“. Odobreno je financiranje projekta ukupne vrijednosti od 4.530.180,00 kuna, a koji se provodi u razdoblju od 1. kolovoza 2021. do 31. srpnja 2022. godine.

U okviru programa u srpnju 2021. godine je raspisan postupak za izbor potrebnih pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama te je Povjerenstvo za uvođenje pomoćnika u nastavi od 135 valjanih prijava, odabralo potrebnih 107 kandidata. Svi kandidati koji nemaju potrebnu edukaciju su pozvani na program edukacije u organizaciji Grada Zadra.

U školskoj 2021./2022. godini, EU sredstvima će se financirati 100 pomoćnika u nastavi za 102 učenika. Proračunskim sredstvima Grada Zadra financirat će se dodatna 2 pomoćnika u nastavi za 2 učenika, a posredstvom projekta Udruge pomoćnika u nastavi Zadar (kojoj je Grad Zadar partner u projektu) financirat će se još 5 pomoćnika u nastavi za 5 učenika. Sve učenike koji ostvaruju pravo na potporu pomoćnika u nastavi dočekat će njihovi pomoćnici prvog dana nastave.

Vezane fotografije

Pomoćnici u nastavi od prvog školskog dana