Učenici OŠ "Voštarnica" okitili bor i posjetili gradonačelnika
Učenici OŠ "Voštarnica" okitili bor i posjetili gradonačelnika

Uzbuđeni i sretni učenici Osnovne škole Voštarnica nakitili su danas u Gradskoj upravi božićno drvce. Ukrase su sami pripremili, a u kićenju im je pomogao pročelnik UO za odgoj i školstvo, prof. Joso Nekić. Njihovo zajedničko djelo pohvalio je i gradonačelnik Božidar Kalmeta, koji je potom primio djecu u Maloj vijećnici. Tamo mu je ravateljica Irena Dukić predočila glavne poteškoće s kojima se svakodnevno susreću djelatnici škole, a samim time i njezini polaznici.

˝Mi smo kao u Saboru.˝ - rekao je učenik Paško gradonačelniku Kalmeti, koji se zahvalio svim učenicima na krasnom božićnom drvcu, a koje će do Blagdana svete Stošije krasiti predvorje Gradske uprave.

˝Ovo je zadovoljstvo i čast. Grad Zadar nam daje sve što može. Izvrsno surađujemo s UO za odgoj i školstvo i njegovim djelatnicima, uvijek su nam dostupni i stoga im veliko hvala.˝- naglasila je ravnateljica Dukić, s kojom su došle i učiteljice Jelena Babić i Ivana Džaja.

A kako bi suradnja i dalje bila uspješna, ravnateljica je naglasila potrebu završetka centra Mocire. Kako je kazala, kapaciteta u sadašnjim prostorima više nema, budući da školu pohađa 78 učenika. Zbog problema prijevoza djece, rad se ne može organizirati u dvije smjene, a osim toga, nedostaje im dvorana, dvorište te prostor za priredbe.

Pročelnik Nekić odgovorio je kako Grad trenutno radi na troškovniku nedovršenih radova, po čijem će završetku izrade započeti pregovarački postupak s tvrtkom za dovršetak radova. Ako se ipak pregovori ne uspiju realizirati, ići će se u otvoreni postupak javne nabave za pribavljanje potrebnih radova, kako bi centar Mocire otvorio svoja vrata sljedeće školske godine.

Učenici OŠ Voštarnice iskoristili su priliku pa su i oni postavili gradonačelniku određena pitanja. Tako je učenika, koji dolazi iz Maslenice zanimalo ´hoće li se do daljnjega napraviti cesta kojom putuje kući´. Sličan problem izložio je i učenik iz Ričina, a gradonačelnik im je odgovorio kako će se riješiti sve u svoje vrijeme. Veselim učenicima gradonačelnik je na kraju druženja zaželio sve najbolje povodom nadolazećih blagdana, a oni su mu s osmjehom uzvratili dobre želje.