U Zadru obilježen dan rijetkih bolesti
U Zadru obilježen dan rijetkih bolesti
Kampanja „Rijetki inspiriraju, ostavi trag“.

U Zadru je danas obilježen Međunarodni dan rijetkih bolesti. Hrvatski savez za rijetke bolesti organizirao je  kampanju u 20 hrvatskih gradova tijekom veljače. Cilj je  podizati javnu svijest o rijetkim bolestima diljem Hrvatske te pružati podršku članovima.

U ime Grada Zadra nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać, te istaknula: -Obilježavajući Međunarodni dan rijetkih bolesti naša gradska uprava i u ovoj prigodi daje podršku ovogodišnjoj kampanji „Rijetki inspiriraju, ostavi trag“ u cilju podizanja javne svijesti o rijetkim bolestima, ali i podršku svim oboljelima. Ove godine u kampanju se uključuju odgojno-obrazovne ustanove, a time i budući djelatnici u sustavima zdravstvene i socijalne skrbi koji će se u svom poslu susretati s rijetkim bolestima o kojima se tako malo zna. Ponovit ću za kraj poziv Savjeta svim oboljelima diljem Hrvatske da se pridruže njihovim aktivnostima koja uključuju i skora istraživanja o oboljelima. A svima zajedno poziv na veću socijalnu osjetljivost i humanost. Neka nas u tome rijetki inspiriraju, potrudimo se i ostavimo i mi svoj trag!

Vezane fotografije

U Zadru obilježen dan rijetkih bolesti U Zadru obilježen dan rijetkih bolesti U Zadru obilježen dan rijetkih bolesti U Zadru obilježen dan rijetkih bolesti U Zadru obilježen dan rijetkih bolesti U Zadru obilježen dan rijetkih bolesti