U Pučkoj kuhinji obilježen Dan volontera
U Pučkoj kuhinji obilježen Dan volontera

U Pučkoj kuhinji zadarskog Cariatasa obilježen je 5.prosinca, Međunarodni Dan volontera. U Caritasu djeluju volonteri, pa se na taj dan svake godine želi podsjetiti na važnost volontiranja i promovirati volontiranje kod zadarskih građana.

Da bi se u tome uspjelo već tadicionalno na ovaj dan u dijeljenju hrane korisnicima pučke kuhinje sudjeluju i osobe iz javnog i političkog života našega grada. Vrijednim kuharicama i kuharima pridružili su se tako gradonačelnik Božidar Kalmeta, župan Stipe Zrilić, nadbiskup Želimir Puljić, pročelnik UO za zadravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra, Mario Pešut te zamjenik župana Rudolf Dvorski. U Pučkoj kuhinji svakoga dana hrani se 320 korisnika. Prije deset godina kada je otvorena pripremalo se 100 obroka, kazao je ovom prigodom ravnatelj Caritasa don Ivica Jurišić. Iako zadarska Pučka kuhinja ima dovoljno kapaciteta i brojne donatore svi nazočni izrazili su želju da potreba za uslugama Pučke kuhinje bude što manje.

Vezane fotografije

U Pučkoj kuhinji obilježen Dan volontera U Pučkoj kuhinji obilježen Dan volontera U Pučkoj kuhinji obilježen Dan volontera U Pučkoj kuhinji obilježen Dan volontera U Pučkoj kuhinji obilježen Dan volontera U Pučkoj kuhinji obilježen Dan volontera