U Murvičkoj otvoren prostor projekta COWORKING
U Murvičkoj otvoren prostor projekta COWORKING
Fotogalerija Galerija
Poticanje poduzetništva i samozapošljavanja.

Nakon 10 mjeseci radova danas je u Murvičkoj ulici otvoren prostor projekta COWORKING. Coworking prostor otvorio je gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta zajedno sa županom zadarskim Stipom Zrilićem i predstavnicima partnerskih institucija.

-Svaki privatni poduzetnik snosi određen rizik svoga posla, a posebno osjetljivo razdoblje u tome je sam poduzetnički početak. Stoga je najvažnije, pružiti priliku mladim poduzetnicima da uspiju pokrenuti svoj posao ili poslovnu ideju, snizujući svoje poslovne troškove na minimum, odnosno gotovo na nulu, a Coworking prostor upravo pruža te mogućnosti, istaknuo je na otvaranju gradonačelnik Kalmeta dodajući da u ovoj godini u Hrvatskoj je 12 000 manje zaposlenih dok podaci iz Zadarskog zavoda za zapošljavanje govore o povećanju broja zaposlenih u našem gradu što nikako nije slučajno.

- Grad Zadar je u protekle dvije godine uspješno realizirao 3 projekta koji su ciljani upravo za problematiku nezaposlenosti – B-Hive, Potraga i COIN. B-Hive je projekt uz čiju je provedbu više desetaka mladih osoba prekvalificirano, odnosno obučeno i osposobljeno za deficitarna zanimanja na zadarskom tržištu rada, a dio njih i zaposlen. Potraga.hr jedinstveni je specijalizirani  portal za traženje posla, odnosno zaposlenika, i u nekoliko je mjeseci koristilo preko 100 tisuća posjetitelja. Svi su ovi projekti financirani sredstvima iz EU fondova, nastavio je gradonačelnik.

Što se tiče projekta COIN, cilj mu je kroz pokretanje coworking prostora potaknuti poduzetništvo i samozapošljavanje te povećati konkurentnost mikropoduzetnika, ali i poboljšati usluge podrške za male i srednje poduzetnike. 

Radovi na opremanju ovog novog i modernog coworking prostora „COIN Zadar“ trajali su 9 mjeseci i ukupno iznose 2.141.305,77 HRK. Vrijednost nabavljene opreme je  364.835.48 HRK. S obzirom na infrastrukturu za poduzetnike, opremu instaliranu u prostoru, uređenost prostora i sve što se trenutno u COIN-u nalazi, možemo slobodno kazati kako se radi o najbolje uređenom coworking prostoru u RH, istaknuto je na dašnjem otvaranju.

- Stoga ovom prilikom želim pozvati partnerske institucije u ovom projektu, a to su Udruženje obrtnika Zadar, Zadarska županija, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Zadar i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, kojima ovom prilikom i želim zahvaliti na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, da nastavimo zajedno i dalje raditi na ovom projektu i održivosti ovog prostora. Pokazali smo da zajedničkim radom i suradnjom možemo postići velike rezultate i uspjeh, za što je najbolji primjer i dokaz ovaj prostor. Bitno je da to zajedništvo ostane i nakon završetka ovog projekta 13. prosinca ove godine i da nastavimo i dalje raditi i da osiguramo da ovaj prostor uistinu zaživi i postane jedan od generatora poduzetništva u našem gradu, zaključio je gradonačelnik.

- Projekt time završava, istaknuo je resorni pročelnik Šime Erlić, a ostaje COIN, odnosno proaktivna zajednica poduzetnika koji će svoju kreativnu energiju izmjenjivati u zajedničkom prostoru. Već u četvrtak tamo će se održati seminar namijenjen svima koji žele započeti freelance karijeru ili imaju ideju o započinjanju vlastitog posla, ali im nedostaje korisnih savjeta i informacija od ljudi koji su već prošli kroz sličan poslovni put, kazao je pročelnik Erlić.

 

Vezane fotografije

U Murvičkoj otvoren prostor projekta COWORKING U Murvičkoj otvoren prostor projekta COWORKING U Murvičkoj otvoren prostor projekta COWORKING