Svjetska liga veterana u Zadru 2015.
Svjetska liga veterana u Zadru 2015.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio je u ponedjeljak, 28.listopada u Maloj vijećnici Grada Zadra visoko izaslanstvo FIMBA-e, Međunardone košarkaške federacije veteranske košarke: predsjednika Rubena Rodrigeza Lamasa, predsjednika Europske organizacije FIMBA-e Vincenca Butala, gospodina Tončija Vanjaka, člana Uprave FIMBA Europe te predsjednika KK veterana „Pet bunara“ Zadar, Tončija Jeraka. Povod primanju bila je organizacija Svjetske lige veterana koja će se u Zadru održati 2015. Gradonačelnik je obećao punu potporu organizaciji ove sportske manifestacije.

Svjetska liga veterana i veteranki, 40 plus, održat će se u Zadru u travnju 2015. u dvorani „Krešimir Ćosić“ na ŠRC „Višnjik“. Očekuje se sudjelovanje sportaša iz 40 zemalja svijeta i preko 2500 sportaša i košarkaških djelatnika.

-Zadrani su veliki zaljubljenici u košarku. Naš klub ima veliku tradiciju i dao je mnoge košarkaške velikane poput Kreše Ćosića, Pina Đerđe i drugih koji su igrali diljem svijeta. Drago nam je da ste u tom smislu prepoznali naš grad jer su ovakva veteranska prvenstva, s obzirom na njihovu masovnost, sve važnija, ne samo za sportsku, nego i turističku i gospodarsku promidžbu grada u kojem se održavaju, istaknuo je gradonačelnik Kalmeta.

- Svjetska i europska košarkaška veteranska prvenstva upravo su takve priredbe, kazao je Tonči Vanjak. –Košarkaški veteranski pokret sve je masovniji i razvijeniji, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, a sve bolje sportske rezultate postižu i naši veterani i veteranke.

Kao uvertira Svjetskoj ligi veterana u ožujku sljedeće godine u Zadru će se održati već tradicionalni turnir „Košarkaški masters veterana“ koji organizira KK veterana „Pet bunara“, a na kojem se očekuje 70-tak ekipa iz cijelog svijeta i oko 1000 sudionika, najavio je predsjednik kluba Tonči Jerak.

Vezane fotografije

Svjetska liga veterana u Zadru 2015. Svjetska liga veterana u Zadru 2015. Svjetska liga veterana u Zadru 2015.