Svečano obilježen Dan obrane Zadra
Svečano obilježen Dan obrane Zadra
Fotogalerija Galerija
S istom zahvalnošću sjećamo se svih branitelja koji su stali u obranu Zadra i dali živote za mir i slobodu današnjih naraštaja.

Svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena na 29. obljetnica Dana obrane Zadra. U znak sjećanja, poštovanja i duboke zahvalnosti hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote u obrani Zadra i Hrvatske, vijenci i svijeće položeni su pod Središnjim križem na Gradskom groblju, kod Spomen obilježja 3. bojne “Imotski sokolovi” 4. gardijske brigade “Pauci”, na mjesnom groblju Ploča te na mjestima pogibije branitelja na Dračevcu.

Kao izaslanik Vlade RH, u obilježavanju je sudjelovao i ministar obrane RH, Mario Banožić. Uz ministra Banožića, svečanosti su nazočili i izaslanik predsjednika RH ujedno savjetnik predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH zapovjednik Središta za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Rudolf Perešin” brigadir Goran Huljev i drugi.

- Nakon 29 godina s posebnim se pijetetom prisjećamo svih branitelja, pripadnika 4. brigade, 112. brigade ZNG-a i policije koji su onda kad je trebalo stati u obranu Zadra, kao i svih onih koji su svoje živote dali za slobodu Zadra i Domovine, istaknuo je u ovoj prigodi ministar Banižić.

U ime Grada Zadra, počast poginulim braniteljima odao je gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa zamjenicima, Antom Babićem i Jagodom Surać.

- 29 godina kasnije Zadar i Hrvatska s istom zahvalnošću sjećaju se svih branitelja koji su stali u obranu grada i dali živote za mir i slobodu današnjih naraštaja. Dan obrane Zadra je jedan od najsvjetlijih i najznačajnijih trenutaka u njegovoj tisućljetnoj povijesti. U gradu i dalje živi duh koji nas je održao tada, u vrijeme ratnih stradanja; uvijek iznova gradimo i dižemo se, stvaramo i pomažemo se. To je nasljeđe i najveći uzor novim naraštajima koji u Zadru odrastaju i koji ljubav prema gradu i Domovini trebaju pokazati radeći zajedno na daljnjem rastu i razvoju našeg grada, zaključio je gradonačelnik Dukić.

U svečanom obilježavanju sudjelovali brojni branitelji, roditelji poginulih branitelja, predstavnici hrvatske vojske i policije, predstavnici političkih stranaka te drugih institucija grada Zadra.

Vezane fotografije

Svečano obilježen Dan obrane Zadra Svečano obilježen Dan obrane Zadra Svečano obilježen Dan obrane Zadra Svečano obilježen Dan obrane Zadra Svečano obilježen Dan obrane Zadra Svečano obilježen Dan obrane Zadra Svečano obilježen Dan obrane Zadra Svečano obilježen Dan obrane Zadra Svečano obilježen Dan obrane Zadra Svečano obilježen Dan obrane Zadra Svečano obilježen Dan obrane Zadra Svečano obilježen Dan obrane Zadra