Središnji događaj dvotjedne manifestacije obilježavanja Dana Grada i blagdana Sv.Krševana bila je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima.

Budnica Gradske glazbe po zadarskim ulicama i trgovima bila je uvod u svečano obilježavanje Dana Grada i blagdana Svetog Krševana, koje je nastavljeno polaganjem vijenaca na Središnji križ na Gradskom groblju te na Spomen obilježje na Narodnom trgu.

Središnji događaj dvotjedne manifestacije obilježavanja blagdana zaštitnika Zadra bila je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima.

Podsjetimo, Nagrada Grada za životno djelo pripala je dr. Šimi Peričiću za izvanredne rezultate, naročite uspjehe i najviše zasluge postignute na području znanosti, Nagradu Grada Zadra dobili su Turisthotel d.d. za zapažene rezultate i zasluge na području turizma, gospodin Vjenceslav Jurin – Venci za zapažene rezultate i zasluge na području socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti, Športsko-ribolovno društvo «Zubatac» za zapažene rezultate i zasluge na području športa, Dom za odrasle i psihički bolesne osobe za zapažene rezultate i zasluge na području socijalne skrbi i humanitarne djelatnosti te prim.dr.sc.med. Albino Jović za zapažene rezultate i zasluge na području zdravstva.

Grb Grada Zadra ove je godine dodijeljen Dubravku Milinu – Kvisku za postignute uzorne uspjehe na području ugostiteljstva i turizma, Tomislavu Bašiću i Petru Cupaću, jedruličarskoj posadi Klase 470 JK «Uskok» za postignute uzorne uspjehe na području športa te Udruzi za šport i rekreaciju invalida Grada Zadra za postignute uzorne uspjehe na području športa.

Odlukom zadarskog gradonačelnika Grb Grada Zadra posthumno je dodijeljen i nedavno preminuloj Nives Šimatović Predovan, osnivačici i voditeljici Zadarskog plesnog ansambla, a Grb su na svečanoj sjednici u Hrvatskoj kazališnoj kući Zadar primili njezin sin i suprug.

U svom obraćanju nazočnima u Hrvatskoj kazališnoj kući, zadarski je gradonačelnik Božidar Kalmeta podsjetio na sve započete programe i završene razvojne projekte u našem gradu u proteklih godinu dana, a među mnoštvom događaja koji su obilježili 2003.godinu, posebno je istaknuo povijesni dolazak Svetog Oca na zadarski Forum.

Inače, obilježavanje Dana Grada započelo još 14.studenog predstavom «Ero s onoga svijeta», a dvotjedni je program obilovao nizom manifestacija, u prvom redu onih sportskih i kulturnih.
Osim jedanaest sportskih manifestacija, održano je sedam događaja iz područja kulture te šest manifestacija od općeg društvenog značenja. Obilježavanje Dana grad i blagdan sv. Krševana zaključit će se svečanim koncertom HPGD-a «Zoranić» u povodu 95.obljetnice utemeljenja tog društva i to 27.studenog.