Sunset Sports Media Festival
Sunset Sports Media Festival
Prvi međunarodni festival na temu globalne sportske i medijske industrije održat će se u Zadru od 09. do 11. lipnja 2022. godine.

Projekt Sunset Sports Media Festivala koji će postaviti nove standarde u organizaciji sportskih poslovnih događanja. Riječ je o spoju globalne sportske i medijske industrije i okuplja najveće profesionalce u svijetu sporta. 

Festival organizira agenciju Pepermint koja stoji iza rovinjskog Weekend Media Festivala , i broji više od 20 godina iskustva.

U programu sudjeluju globalne svjetske zvijezde, tako ćemo imati jedinstvenu priliku slušati predavanja nogometne legende, bivšeg vratara, Petera Schmeichele , osvajača velikog broja trofeja, uključujući Kup prvaka s Manchester Unitedom i naslov europskog prvaka s reprezentacijom, ali i bivše igrače američkog nogometa, višestruke MVP Super Bowla, Juliana Edelmana koji je odigrao 12 sezona NFL-a za legendarni New England Patriotse i Raya Lewisa , igrač koji se smatra jednim od najvećih „linebackera“ u povijesti NFL-a. 

"Više smo nego počašćeni što je grad Zadar domaćin ovakvom jednom projektu svjetskog kalibra, za koji vjerujemo da će uz sve kapacitete i klimu koju imamo, infrastrukturnu i prometnu povezanosti dodatno istaknuti Zadar kao jedno od središta sportskog turizma.“, izjavio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Neke od najzanimljivijih tema koje će se obraditi io kojima će se pričati na SUNSET Sports Media Festivalu su “ Everybody Wants to Rule the World: Football vs.Football ”, što stoji iza fenomena zvanog NFL i koji su ključni elementi koji razdvajaju dva nogometna svijeta dok se bore za globalnu dominaciju i pažnju gledatelja. 

Stephen Espinoza , predsjednik Showtime Sportsa, dijeli svoje uvide u povijesni uspjeh koji je ostvario u svijetu boksa na predavanju “ Inside the Ring with Stephen Espinoza ”, a saznat ćemo i sve o sportskom klađenju, izazovima digitalnog i tradicionalnog, kao i mnogim drugim temama kroz objektiv čovjeka koji je revolucionirao Sky Sports, a trenutno predsjedavajući kao izvršni potpredsjednik IMG-a i voditelj globalne produkcije,  Barneya Francisa , na predavanju „ Production in the New Era “.

U ulozi ambasadora i savjetnika, našao se i slavni Zadranin s američkom adresom, Pete Radovich , producent i redatelj, dobitnik više od 40 Emmy nagrada, izvršni producent u NFL-u, koordinacijski producent UEFA Champions League, dopredsjednik produkcije i kreativni direktor medijske kuće CBS Sportski. Pete će nam ujedno približiti i temu “ Power of Story “ .                                                        

„ Zadar je moj grad io njegovim samim ljepotama već bezbroj puta pričao, a počašćen sam biti dijelom ovog hvalevrijednog projekta, koji će ga na svjetskoj mapi pozicionirati na onaj način na koji taj prelijepi grad iz kojeg su potekli neki od najboljih svjetskih sportaša, i zaslužuje .“

Očekuje nas još mnogo zanimljivih tema kao što su „ Access is King “, „ Underdogs “, „ Started From the Bottom Now we're Here “, „ Women in Sports “, „ Future of Serie A “, „ Politics in Sport “/ “ It's Complicated ” da nabrojimo samo neke od njih, a sve ih možete pronaći na www.sportsmediafestival.com

Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme, saznajte najnovije trendove na temu sportske i medijske industrije, poslušajte vrhunske predavače i goste, zanimljive panel-diskusije i uživajte u najljepšem zalasku sunca na svijetu.

TZ grada Zadra

Konferencija za medije povodom nadolazećeg SUNSET Sports Media Festivala

Vezane fotografije

Sunset Sports Media Festival Sunset Sports Media Festival