SUDJELOVANJE GRADA ZADRA NA HORECA SAJMU U SKLOPU ADVANCE PROJEKTA
SUDJELOVANJE GRADA ZADRA NA HORECA SAJMU U SKLOPU ADVANCE PROJEKTA

U sklopu projekta ADVANCE, Grad Zadar je u suradnji s TD Čistoća d.o.o. sudjelovao na HoReCa sajmu koji se od 20. do 22. listopada održao u ŠC Višnjik. Cilj sudjelovanja bio je ukazati ugostiteljima na problematiku bacanja hrane te ih educirati o načinima sprječavanja i smanjenja količine otpada od hrane.

Ugostiteljima je održana prezentacija te su dijeljeni letci s praktičnim savjetima o načinima za sprječavanje nastanka otpada od hrane u svim fazama poslovnih procesa: od nabave i skladištenja do pripreme i posluživanja hrane. Također su informirani o platformi Ministarstva poljoprivrede „e-doniranje“ koja je izrađena u svrhu povezivanja donatora hrane i posrednika u lancu doniranja hrane.

 Također, cilj sudjelovanja na sajmu bio je predstaviti ADVANCE projekt u sklopu kojeg se razvijaju alati za edukaciju o održivom gospodarenju otpadom od hrane i čiji će rezultat po završetku projekta biti internetska platforma „ADVANCE foodwaste“. Platforma će biti namijenjena edukaciji jedinica lokalne samouprave te malih i srednjih HoReCa tvrtki i na njoj će biti dostupne informacije o problematici gubitaka i otpada od hrane u cijelom lancu opskrbe hranom; okolišnim, gospodarskim i socijalnim učincima problema; zakonodavstvu EU-a i nacionalnim zakonodavstvima, hijerarhiji gospodarenja otpadom od hrane te rješavanju izazova s hranom.

 ADVANCE projekt, ukupne vrijednosti 285.612,00 eura, financiran je sredstvima EU iz programa Erasmus+. Započeo je u veljači 2022. i traje do veljače 2024.

Vezane fotografije

SUDJELOVANJE GRADA ZADRA NA HORECA SAJMU U SKLOPU ADVANCE PROJEKTA SUDJELOVANJE GRADA ZADRA NA HORECA SAJMU U SKLOPU ADVANCE PROJEKTA SUDJELOVANJE GRADA ZADRA NA HORECA SAJMU U SKLOPU ADVANCE PROJEKTA