U Kneževoj palači održan 5. transnacionalni sastanak  projektnih partnera u ADVANCE projektu
U Kneževoj palači održan 5. transnacionalni sastanak projektnih partnera u ADVANCE projektu

 

 U Kneževoj palači je 29. i 30. siječnja 2024.g.  održan 5. transnacionalni sastanak projektnih partnera u sklopu projekta ADVANCE (Advancing Municipal Circular Economy - Unaprjeđenje kružnog gospodarstva u gradovima/općinama).

Projekt se odnosi na održivo gospodarenje otpadom od hrane te je usmjeren na ugostiteljski sektor i gradove/općine kao glavne ciljne skupine.

Na sastanku su uz predstavnike Grada Zadra sudjelovali predstavnici nositelja projekta NTUA (National Technical University of Athens) iz Grčke te predstavnici D-Waste LTD i SIGMA Business Network iz Grčke, Eugene Global LTD iz Cipra, Horeca Partners iz Belgije i Gradske uprave za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada (Srbija), koji nisu bili u mogućnosti doputovati u Zadar te su na sastanku sudjelovali on line.

Na sastanku su razmatrane dosad provedene aktivnosti s posebnim naglaskom na rezultate testiranja alata koji je razvijen u sklopu projekta te kao rezultat projekta postavljen na ADVANCE platformu https://www.advance-foodwaste.eu/, a koji se primarno sastoji od osnovne procjene znanja i praksi, ADVANCE vodiča i tečaja za pravilno gospodarenje otpadom od hrane.

Također, razmatrale su se daljnje mogućnosti unaprjeđenja ADVANCE platforme, dosadašnje i buduće planirane edukativne i informativne aktivnosti te su date smjernice za izradu završnog izvješća.

Ovaj sastanak ujedno je i posljednji sastanak partnera tijekom dvogodišnjeg trajanja projekta koji je započeo 28. veljače 2022. i završava 28. veljače 2024.

Vezane fotografije

U Kneževoj palači održan 5. transnacionalni sastanak  projektnih partnera u ADVANCE projektu U Kneževoj palači održan 5. transnacionalni sastanak  projektnih partnera u ADVANCE projektu