Prvi coworking dan
Prvi coworking dan

U budućem coworking COIN prostoru na adresi Put Murvice održana je prva od niza radionica u sklopu projekta Coworking. Cilj je današnje radionice bio upoznavanje potencijalnih korisnika i članova coworking zajednice s konceptom i idejom rada u coworking prostoru. S obzirom na to da se princip rada jedne coworking zajednice oblikuje prema potrebama i željama članova, bitno je tijekom pripreme projekta i prostora dobiti što više povratnih informacija koje će se ugraditi u sam projekt.

Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra i Renata Marušić iz razvojne agencije ZADRA, kao dio projektnog tima predstavili su projekt zainteresiranim budućim korisnicima, a koji se uglavnom nalaze među raznim profilima samostalnih poduzetnika koji nemaju stalnu potrebu za poslovnim prostorom, ali ga žele koristiti povremeno i imaju interes za povezivanjem i umrežavanjem s ljudima raznih poslovnim profila (slobodni novinari, web dizajneri, IT stručnjaci, fotografi, prevoditelji i sl.)

Coworking prostor u Zadru, koji bi trebao biti u potpunosti opremljen do srpnja 2015., pružat će mogućnost povremenog ili privremenog korištenja uredskog prostora, mogućnost organizacije edukacija, konferencija i predavanja, poslovnih sastanaka, ali nadasve mogućnost umrežavanja i upoznavanja s drugim korisnicima prostora. Do isteka trajanja projekta (kraj 2015. godine), aktivnosti u coworking prostoru financirat će se iz sredstava EU, što znači da će za korisnike biti besplatne, a nakon toga će korisnici plaćati naknadu za korištenje koja će i dalje biti niža od komercijale cijene poslovnih prostora.

Nakon predstavljanja projekta održane su radionice na kojima su korisnici coworking prostora iz drugih gradova podijelili svoja iskustva i time pomogli usmjeriti planiranje zadarskog coworking koncepta.

Projekt Coworking Zadar je odobren za financiranje na natječaju za izgradnju male poslovne infrastrukture iz programa IPA IIIC, komponente Regionalna konkurentnost-Započeo je 14. lipnja 2014. godine, a provodit će se 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta veća je od 5,1 milijun kuna, uz 85% sufinanciranja iz fonda EU-a.

 Projekt ''Coworking Zadar – suradnjom do inovacija'' omogućit će izgradnju coworking prostora te razvoj zadarske coworking zajednice. Projektne aktivnosti promovirat će coworking koncept koji podrazumijeva umrežavanje i obavljanje samostalne djelatnosti nezavisnih profesionalaca (freelancera), startup projekata i poduzetnika koji dijele radnu infrastrukturu, ideje, uvjerenja i resurse.

Prvi coworking dan organiziran je s ciljem poticanja aktivnog uključivanja sudionika u projekt te predstavljanja ovog inovativnog načina rada kroz simulaciju rada u coworking prostoru. Simulacija coworking radnog dana uključivat će dio prostora u kojem će svi zainteresirani moći raditi na svojim računalima te dio u kojem će se moći upoznavati i razmjenjivati ideje i kontakti. Osim toga, bit će organizirana i radionica na temu razvoja coworking zajednice te gostovanje dvaju uspješnih poduzetnika, Sergeja Stanojkovskog i Lovre Valčića, koji će s prisutnima podijeliti svoja coworking iskustva i svoje zanimljive poslovne i životne priče.

Vezane fotografije

Prvi coworking dan Prvi coworking dan Prvi coworking dan