Program obilježavanja vojno-redarstvene akcija Oluja '95
Program obilježavanja vojno-redarstvene akcija Oluja '95

Prigodnim  programom će se svečano proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Program obilježavanja počinje u utorak, 2. kolovoza, u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvaranjem izložbe Izbor iz fonda Znanstvene knjižnice Zadar povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcija Oluja '95.

Program obilježavanja 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja nastavit će se narednih dana brojnim događanjima u gotovo svim gradovima i općinama Zadarske županije.

U četvrtak, 4. kolovoza, položit će se vijenci kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru u spomen na sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

U petak, 5. kolovoza, zadarski motoristi tradicionalno će se u moto defileu Od Branimira do Zvonimira zaputiti prema Kninu gdje će biti održana središnja proslava Dana pobjede.

Istoga dana, s početkom u 11 sati, u katedrali sv. Stošije bit će držana sveta misa za Domovinu, dok će navečer na Forumu biti održan koncert Misa Mediterana, uz vatromet na zadarskoj rivi.

 

2.8.

10.00 – Izložba Izbor iz fonda Znanstvene knjižnice Zadar povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcija Oluja '95.; Izložbena dvorana Znanstvene knjižnice Zadar

4. 8.

9.00 – Polaganje vijenaca; Gradsko groblje, Središnji križ

5. 8.

8.00 – Budnica gradskim ulicama

10.00 - Moto defile Od Branimira do Zvonimira, Branimirova obala

11.00 – Sveta misa; Katedrala sv. Stošije

21.00 – Koncert Misa Mediterana; Forum

22.30 – Vatromet; gat na Obali kralja Petra Krešimira IV.

Vezani dokumenti

Dokument 2022 OLUJA PLAKAT.pdf